Bitcoins effektivitet förbättras: 1$ i avgifter betalar nu i genomsnitt överföring av 95 000$

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… Läs mer.
on nov 30, 2021
  • I genomsnitt betalar Bitcoin nu $95 000 per transaktionsavgift för varje $1.
  • Världens största valuta har sett en kontinuerlig förbättring av effektiviteten i värdeavvecklingen sedan maj.
  • Ethereum, å andra sidan, överför bara runt $139 per $1, vilket indikerar en betydande nedgång i effektivitet.

Nätverket Bitcoin (BTC/USD) får ständigt kritik för dålig effektivitet, vilket har varit fallet i flera år nu. Men situationen kanske inte är så illa som den verkar, och absolut inte så illa som den brukade vara för ett tag sedan.

Enligt färska uppgifter har nätverkets värdeavvecklingseffektivitet förbättrats och ganska stadigt. Mer och mer pengar avräknas för lägre avgifter, och så under de senaste 7 dagarna lyckades Bitcoin-nätverket överfört cirka 94 142$ för varje 1$ som betalades i avgifter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det här är ett mycket bättre tillstånd än det var i början av året, med en rad förbättringar som började redan i maj i år. Efter priskraschen, och sedan återhämtningen och starten på ett nytt rally under månadernas gång, har mer och mer flyttats runt i BTC-nätverket.

Avvecklingseffektivitet: BTC vs ETH

Data från CryptoFees tyder på att BTC är den sjunde på listan över nätverk, sorterad efter dagliga transaktionsavgifter. Dess veckomedelvärde ligger på cirka 678 000$, vilket placerar det under sådana som Ethereum, Uniswap, BSC, SushiSwap, Aave och Compound.

Just nu kostar Ethereum (ETH/USD) $53 miljoner i dagliga avgifter, vilket är så mycket som 98,7% mer än BTC-nätverket. Det är dock orättvist att jämföra de två vad gäller avgifter och värdeavräkning, eftersom det är två helt olika projekt som verkar på olika sätt, och syftar till att göra olika saker.

Idag agerar Bitcoin mer och mer som en värdeförråd, medan Ethereum är en utvecklingsplattform, decentraliserat applikationsnätverk och ett smart kontraktsnätverk. Som sådan kommer det helt klart att se mycket mer aktivitet, vilket kommer att dra högre avgifter i genomsnitt.

Men om projektets genomsnittliga transaktionsvolym divideras med avgifter blir resultatet cirka $139 i värdetransaktion per dollar i avgifter. Jämfört med Bitcoins $95 000 per $1 ser Ethereums nätverk inte alltför bra ut, vilket indikerar att dess avvecklingseffektivitet har minskat kraftigt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money