Placer.ai avslöjar hur semestersäsongen kan se ut för amerikanska återförsäljare

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on nov 30, 2021
  • Walmart var den enda stora lådåterförsäljaren som såg mer trafik denna Black Friday än 2019.
  • Lågpris- och specialhandlare presterade bättre på årsbasis jämfört med två år.
  • Både inomhus- och utomhusgallerior såg en kraftig ökning av antalet besökare från år till år.

Trafiken hos de amerikanska återförsäljarna denna Black Friday kunde inte slå de pre-pandemiska nivåerna 2019, men tidiga data tyder på att det kommer att bli en stark semesterperiod, sa Placer.ai i sin senaste rapport.

Butiksbesökare denna Black Friday jämfört med 2019 års motsvarighet

Enligt företaget för fottrafikanalys var Walmart den enda storförsäljaren som rapporterade en ökning av antalet besökare i butik på Black Friday på årsbasis. Trafiken på Walmart ökade med 2,8% jämfört med 2019 års motsvarighet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Historien var dock lite annorlunda för lågpris- och specialhandlare med namn, inklusive TJ Maxx, Burlington, Ulta Beauty och Sephora, som alla överträffade trafiknivåerna före pandemi denna Black Friday.

Å andra sidan kunde inget av varuhusen Placer.ai som omfattas av sin rapport slå 2019 års nivåer. Så, på en år-över-två-årsbasis, var data för fottrafik hos de amerikanska återförsäljarna på Black Friday i år något blandade.

Men det förändras dramatiskt när antalet butiksbesökare denna Black Friday jämförs med förra årets siffra. Av 23 återförsäljare från 4 kategorier (stor box, varuhus, lågpris och specialitet) var Lowe’s den enda i minus.

Butiksbesökare på Black Friday jämfört med resten av november

I rättvisans namn drabbades Black Friday förra året av pandemirestriktioner. Men en anmärkningsvärd ökning av gångtrafiken på Black Friday jämfört med det dagliga genomsnittet för resten av november bekräftar att de amerikanska återförsäljarna är inställda på en stark semestersäsong.

Till och med varuhus, varav ingen, enligt Placer.ai, kunde slå 2019 års nivåer, såg en ökning med över 200% i butiksbesökare på Black Friday jämfört med resten av november.

Data för trafiken vid gallerior var också liknande. På årsbasis såg både inomhus- och utomhusgallerior en kraftig ökning av besökare denna Black Friday. Siffrorna ökade mer än två gånger för båda jämfört med dagsgenomsnittet tidigare i november.

Trafiken minskade dock med lite under 10% i gallerior jämfört med Black Friday 2019.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money