Toronto-baserade Bitcoin-fonder blir de första av slaget att betala ut månatlig avkastning

By: Daniela Kirova
on nov 30, 2021
  • De nya fonderna riktar sig till investerare som är intresserade av exponering mot kryptovalutor
  • Purposes mest omsatta Bitcoin-fond har mer än 24 000 BTC, värda miljarder
  • Syftet är att försöka kompensera för volatilitet och samtidigt vända sig till investerare

Purpose Investments, en Toronto-baserad penningförvaltare, presenterade tre nya fonder på Toronto Stock Exchange tisdagen den 30 november. Dessa är de första kryptotillgångar som handlas på aktiemarknaderna som kommer att betala ut en månatlig avkastning, rapporterade CBC Canada. Purpose lanserade också den första Bitcoin (BTC/USD) ETF i världen tidigare i år.

Inriktar sig på ett bredare spektrum av investerare

De nya fonderna riktar sig till investerare som är intresserade av exponering mot kryptovalutor på mer konventionella sätt. ETF:er handlas på börser, vilket gör dem lättare för vanliga människor att handla. För närvarande har Purposes mest omsatta Bitcoin-fond mer än 24 000 BTC, värda en hel del pengar med nuvarande kurser – 2,5 miljarder USD enligt Purpose CEO Som Seif.

Hög efterfrågan på krypto trots nackdelar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Bitcoin gruvdrift drar till sig allvarlig kritik för sitt massiva miljöavtryck. Dessutom gör säkerheten för kryptovalutor dem till ett enkelt sätt att flytta och tvätta pengar. Trots dessa uppenbara nackdelar fortsätter investerare att hälla pengar på marknaden, vilket är anledningen till att Purpose försöker kompensera för volatilitet samtidigt som de tillgodoser dem.

Hur utdelningarna fungerar

Syftet kommer att tillämpa en täckningsstrategi för att generera inkomst baserad på fondinnehav och distribuera den till innehavarna på månadsbasis. Detta är första gången en institution kommer att använda denna strategi med kryptovalutor. Investerare kommer att få viss avkastning även när kryptopriserna faller.

Den månatliga utbetalningen kommer att variera till skillnad från en utdelning på en aktie, som tenderar att betala ut ett stadigt och förutsägbart belopp på en regelbunden basis. Seif lovar:

Vi räknar med att detta kommer att ge en ganska hög avkastning, norr om åtta procent, helt klart. Men vi tror att det kommer att ge tvåsiffrig avkastning med tiden.

Risk kvarstår, fondens värde är knutet till krypto

Det finns ingen garanti för en enorm avkastning över tid eftersom priset på fondernas andelar kommer att vara knutet till det för Bitcoin eller Ethereum (ETH/USD). Om det finns någon chans att uppnå den utlovade avkastningen, jämförs utbetalningarna med de vinster som utdelningsbetalande aktier kan ge ganska fördelaktigt, och överträffar dem på långa vägar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money