Dr Scott Gottlieb håller inte med Modernas vd

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on dec 1, 2021
  • Dr Gottlieb säger att befintliga vacciner kommer att ha meningsfull effekt mot Omicron.
  • Han förväntar sig inte att den nya COVID-varianten kommer att konkurrera ut Delta.
  • Dr Gottlieb vill att USA ska använda monoklonala antibiotika för covid-19 mer allmänt.

En dag efter att Modernas vd Stephane Bancel sa att det befintliga COVID-19-vaccinet kan vara ”avsevärt” mindre effektivt mot Omicron, säger Dr Scott Gottlieb att det inte finns någon anledning att tro att vacciner kommer att förlora effektivitet mot den nya varianten.

Höjdpunkter från Dr Gottliebs intervju på CNBC:s ”Squawk Box”

CNBC:s ”Squawk Box” höll Dr Gottlieb med om att Bancel måste ha tittat på vissa data men upprepade att Pfizer Inc, där han sitter i styrelsen, är rimligt säker på att det befintliga vaccinet kommer att erbjuda ”meningsfullt” skydd mot den nya varianten av oro.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det finns en hög grad av förtroende bygger på modellering, simulering och expertis att effekten kommer att bevaras mot Omicron, särskilt efter den 3: e dosen när du får en bred antikroppssvar. Blir det samma 95%? Kanske inte. Men du kommer fortfarande att ha en meningsfull mängd effekt. Vi kommer inte att förlora vacciner.

Enligt den tidigare FDA-kommissionären är det ”oundvikligt” att Omicron hittar in i USA men är inte övertygad om att det kommer att konkurrera ut delta när det gäller överföring, resistens eller virulens.

Monoklonala antibiotika bör användas mer brett

Dr Gottlieb efterlyste också behovet av att använda de monoklonala antibiotika ”mer aggressivt” som ett förebyggande verktyg för att hjälpa de 3 miljoner amerikaner som är immunsupprimerade.

De immunförsvagade människorna har blivit fångar i sitt hem. De monoklonala antibiotikan skulle kunna ge skydd och förtroende för dem att leva ett mer normalt liv. Vi borde använda dessa droger mer brett. Det har varit ett tragiskt misstag i den här krisen att vi inte har använt dessa mer aggressivt.

Det amerikanska FDA godkände monoklonala antikroppar för behandling av COVID-19 först förra månaden. Tillståndet för akut användning utfärdades till Regeneron Pharmaceuticals.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money