Nornickel sätter upp ambitiösa årliga produktionsmål för det kommande decenniet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on dec 1, 2021
  • Nornickel höjer sina årliga produktionsmål för nickel, koppar, platina och palladium.
  • Volymerna inom nickel- och platinasegmenten kommer sannolikt att få ett slag under de kommande två åren.
  • Nornickel kommer att öka sin årliga kärnvinst till mer än 150 miljoner dollar till 2025.

Norilsk Nickel (OTCMKTS: NILSY) – Rysslands största metall- och gruvkoncern, reviderade upp sin årliga produktionsvägledning efter 2030 på måndagen. Bolagets börsnoterade aktier i USA steg med mer än 1,0% från fredagens stängning.

Nornickels reviderade produktionsvägledning för det kommande decenniet

Under sin investerarfokuserade kapitalmarknadsdag sa gruvarbetaren med huvudkontor i Moskva som också går förbi Nornickel att den kommer att producera upp till 280 tusen ton nickel per år under det kommande decenniet. Dess tidigare prognos för årlig nickelproduktion var 250-270 tusen ton efter 2030.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det ryska företaget förväntar sig också ökad årlig produktion på upp till 170 tusen ton för platina och palladium jämfört med den tidigare guidningen som toppade på 160 tusen ton. Nornickel uppskattar 500-540 tusen ton kopparproduktion per år efter 2030 – en ökning från 490-530 tusen ton den hade krävt vid föregående kapitalmarknadsdag.

Aktien är ner nästan 30% från sin högsta nivå på $38 i mitten av februari, vilket kompenserar för ett bra tillfälle för inträde.

Nornickels mål för årlig basisvinst

På kort sikt, sa Nornickel, kommer volymerna i nickel- och platinasegmenten sannolikt att få en träff under de kommande två åren på ”planerat ugnsunderhåll” vid Nadezhda Smelter – en nyckelfabrik för företaget.

Enligt den nyvalde COO Sergey Stepanov minskade volymerna också under 2021 på grund av översvämningar och ”Norilsk Concentrator Industrial Incident” tillfälligt avbröt verksamheten under första halvåret 2021 vid två underjordiska gruvor.

Stepanov förutspår att Nornickel kommer att öka sina årliga kärnintäkter till mer än 150 miljoner dollar till 2025. Andra anmärkningsvärda tillkännagivanden på måndagen inkluderade planer på att öka fokus på driftsäkerhet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money