eToro listar CELO när det fortsätter att utöka sitt kryptoerbjudande

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on dec 2, 2021
  • eToro listade CELO på grund av myntets potential att förenkla uppgörelser mellan mobilanvändare.
  • eToro stöder nu 41 tokens, inklusive ledande krypto som BTC, ETH och BCH.
  • Innan CELO noterades tillkännagav eToro att de skulle ta bort ADA och TRX för amerikanska användare.

Den israeliska kryptobörsen eToro har listat CELO som en del av sitt pågående engagemang för att utöka antalet digitala tillgångar som det stöder. Börsen meddelade denna nyhet i går och noterade att den listade myntet eftersom det förenklar uppgörelser mellan mobilanvändare över hela världen. Detta mynt kommer dock inte att vara tillgängligt för amerikanska användare.

Enligt tillkännagivandet kan CELO-innehavare rösta på flera initiativ, inklusive att göra CELO till en koldioxidneutral blockkedja. CELOs notering kommer efter att eToro listade SushiSwap (SUSHI), Quant (QNT/USD), Chiliz (CHZ/USD) och Axie Infinity (AXS/USD) den 9 november. Liksom CELO är dessa tokens inte tillgängliga för USA-baserade eToro användare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Med dessa tillägg stöder eToro nu totalt 41 tokens. Med undantag för de fem ovanstående mynten har plattformen listat Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD), Bitcoin Cash (BCH/USD), Litecoin (LTC/USD), Ripple (XRP/USD), Cardano (ADA/USD), och Tron (TRX/USD), bland andra.

Som normen är på kryptomarknaden hoppade CELOs pris efter eToros notering. I går öppnade token handeln på $5,03 och handlades så högt som $5,27 innan den stängde på $5,16. I skrivande stund är CELO $5,10 efter att ha tappat 2,41% under de senaste 24 timmarna.

CELO är för närvarande den 77:e största krypton med ett börsvärde på 1 870 947 879,00$.

eToro tar bort ADA och TRX för amerikanska användare

Medan eToro-plattformen för närvarande stöder 41 tokens, kommer detta antal att minska för amerikanska användare när vi är på väg 2022. Börsen meddelade att den skulle ta bort ADA och TRX för amerikanska användare. Genom att göra det kommer börsen att hindra användare från att öppna nya positioner i de två mynten. Denna förändring kommer att träda i kraft den 26 december, enligt eToro.

ADA- och TRX-insatsen kommer att avslutas den 31 december och spelarna kommer inte att få insatsbelöningar efter att börsen har betalat belöningen den 15 januari 2023. Dock kommer eToro att tillåta ADA- och TRX-innehavare att behålla sina tokens på sin plattform. eToro betonade att dessa förändringar bara hindrar amerikanska användare från att öppna nya positioner, och tillade att det inte tvingar någon att lämna sina positioner.

För att förklara varför man planerar att ta bort ADA och TRX för amerikanska kunder, sa eToro att förändringarna kommer efter affärsmässiga överväganden i den föränderliga regleringsmiljön. Nyheten om att avnotera ADA kom som en överraskning för innehavarna, med tanke på att Cardano inte har haft några regulatoriska problem i USA.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money