Bitcoin-priset leder en baisseartad våg med en 20%-ig nedgång

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on dec 4, 2021
  • Bitcoin-priset har sett ett massivt fall under de senaste timmarna och tappat runt 20% av sitt värde.
  • Prisfallet påverkade hela kryptosektorn, såväl som den traditionella finansbranschen.
  • Mycket av det kommer från osäkerheten på grund av den senaste COVID-19-varianten, enligt experter.

Kryptomarknaden upplever ytterligare en av sina hicka, med priserna som kraschat ganska mycket under de senaste 24 timmarna. Bitcoin (BTC/USD), till exempel, sjönk tillsammans med andra mynt idag, och dess pris sjönk med över 20%.

Det nya beteendet fungerar som ytterligare en indikator på den riskaversion som sveper över de finansiella marknaderna. Myntet gick från 57 300 $ den 3 december till botten på 45 000 $ för bara några timmar sedan. Sedan dess har det lyckats göra en mycket liten återhämtning då priset hoppade tillbaka till 47 845 $, även om det för närvarande är okänt om priset kommer att lyckas återhämta sig i större utsträckning eller inte.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ethereum (ETH/USD) såg en egen krasch, som gick ner med 17,4% innan reträtten trimmades till cirka 10%. CoinGecko-data indikerar att kryptomarknaden förlorade omkring en femtedel av sitt värde i en plötslig baisseartad våg.

Den globala finansmarknaden lider också

Kryptoprisfallet är dock inte en isolerad incident. Det kom mitt i en mycket volatil period för finansmarknaderna som helhet. I takt med att inflationen stiger tvingas centralbankerna att strama åt sin penningpolitik, vilket hotar att minska likviditeten.

Mitt i allt detta hade den senaste varianten av coronaviruset, som heter Omicron, också en inverkan som ledde till riskaversion på grund av global oro över vad det hela kan betyda för återöppningen av den globala ekonomin. Aktier från världens alla hörn har sett ett prisfall på över 4% i genomsnitt i november. Samtidigt är de enda som har sett rallyn tillgångar som Treasuries.

Tidigt på lördagen likviderades också cirka 2,4 miljarder dollar i kryptoexponering, inklusive långa och korta positioner. Detta är den största likvidationen sedan den som ägde rum den 7 september, enligt tillgängliga data.

Det hjälper inte heller Bitcoins fall att den förlorade över 21 000 $ sedan den nådde rekordnivån den 10 november. Men även med prisfallen är Bitcoin fortfarande upp över 60% i år, vilket fortfarande gör det bättre än de flesta andra tillgångar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money