El Salvador använder Bitcoin prisfall för att få ytterligare 150 BTC

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on dec 4, 2021
  • Efter antagandet av Bitcoin började El Salvador använda björnmarknader för att öka sitt BTC-lager.
  • Landet använde dagens prisfall för att köpa ytterligare 150 BTC, vilket ökade det totala beloppet till 1 270.
  • Under tiden fortsätter El Salvador utvecklingen av Bitcoin City.

El Salvador, ett litet land som gjorde mycket oväsen tidigare i år genom att acceptera Bitcoin som lagligt betalningsmedel, använder alla möjligheter det kan få för att skaffa fler mynt. Medan många runt om i världen är oroliga över det senaste prisfallet på 20% som drabbade Bitcoin (BTC/USD) tidigare idag, såg El Salvador det som en möjlighet att skaffa ytterligare 150 BTC till ett billigare pris och öka dess totala BTC-lager.

Det nuvarande prisfallet är den största björnmarknaden sedan den 10 november, då Bitcoin nådde en rekordnivå på nästan 68 000 $. Landets president, Nayib Bukele, meddelade att landet köpte 150 BTC till priset av $48 670 per mynt efter att BTC tappade cirka 15% i marknadsvärde. Myntfallet slutade förstås inte där, men El Salvador var ett exempel genom att köpa dippen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Efter köpet fortsatte Bitcoin att sjunka till cirka $45 000, även om det återhämtade sig något sedan det nådde botten. Bukele twittrade om prisfallet och erkände att El Salvador borde ha väntat lite längre. Speciellt eftersom myntet bottnade bara cirka 7 minuter efter att de gjorde köpet.

Trots det lyckades El Salvador precis öka sitt BTC-utbud och nå beloppet 1 270 BTC, värt cirka 60,3 miljoner dollar vid denna tidpunkt. Innan detta köp använde El Salvador en annan björnmarknad den 28 oktober för att köpa 420 mynt.

El Salvador fortsätter att fokusera på krypto- och teknisk utveckling

Efter antagandet av Bitcoin har det till synes lugnat ner sig i El Salvador, eftersom dess folk insåg att de inte tvingas byta till BTC, men att de har möjlighet att göra det. Landet tillkännagav sedan ett nytt projekt den 21 november, den så kallade Bitcoin City, som är ett initiativ som initialt finansieras av 1 miljard dollar Bitcoin-obligationer.

Bukele uppgav att BitcoinCity kommer att erbjuda digital och teknisk utbildning och att staden kommer att ha tillgång till geotermisk energi och effektiv och hållbar kollektivtrafik. Projektet ser redan involveringen av några framstående kryptoföretag, som Bitfinex, Blockstream och andra.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money