Är det för sent att köpa Marvell Technology-aktier efter att ha ökat med mer än 17%?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on dec 5, 2021
  • Marvell Technology-aktien på fredagen sköt i höjden med mer än 17%.
  • Företaget tillkännagav sitt senaste kvartalsresultat på torsdag efter att marknaderna stängt.
  • Det gav också intäkts- och vinstriktlinjer för FQ4 över Street-prognoserna.

På fredagen steg Marvell Technology Inc. (NASDAQ:MRVL)-aktien med mer än 17% efter att ha rapporterat sina senaste kvartalsresultat. Företaget släppte sina FQ3-intäkter och resultat på torsdagen efter marknadernas stängning, vilket slog konsensus för analytikers förväntningar. Marvell utfärdade också sin intäkts- och vinstguidning för fjärde kvartalet över förväntan.

Företaget redovisade FQ3 non-GAAP vinst per aktie på 0,43 USD, vilket slog den genomsnittliga analytikeruppskattningen på 0,38 USD. Dessutom överträffade Marvells GAAP EPS på -0,08 USD förväntningarna på -0,13 USD, medan intäkterna för kvartalet växte med mer än 61% från samma kvartal för ett år sedan till 1,21 miljarder USD, vilket överträffade förväntningarna med 60 miljoner USD.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget räknar nu med att redovisa intäkter för fjärde kvartalet på cirka 1,32 miljarder dollar, vilket överträffar Street-prognosen på 1,21 miljarder dollar. Dessutom är dess icke-GAAP EPS-prognos på cirka 0,48 USD högre än analytikerns genomsnittliga uppskattning på 0,42 USD.

Ska du satsa på Marvells tillväxt?

Ur ett investeringsperspektiv handlas Marvell Technology-aktier till ett rimligt P/E-tal på 43,31, vilket gör det till ett intressant alternativ för värdeinvesterare.

Dessutom förutspår analytiker att dess resultat växer med en genomsnittlig årlig takt på 38,20% under de kommande fem åren. Därför kan aktien också vara ett övertygande alternativ för långsiktiga tillväxtinvesterare.

Source – TradingView

Tekniskt sett verkar Marvell-aktier nyligen ha ökat för att slutföra ett uppåtgående breakout från en stigande kanalformation. Som ett resultat har aktien stigit djupt in i överköpta förhållanden, vilket skapar en perfekt möjlighet för en teknisk tillbakagång.

Därför kan investerare sikta på vinster nedåt på cirka 80,42 USD, eller lägre till 75,86 USD, medan 88,57 USD är en avgörande motståndsnivå.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money