SundaeSwap DEX på Cardano (ADA) lanserar ett offentligt testnät

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… Läs mer.
on dec 6, 2021
  • SundaeSwap lanserar ett offentligt testnät.
  • SundaeSwap är en DEX-plattform baserad på Cardano.
  • Testnätet kommer att analysera olika parametrar på nätverket genom att utsätta det för hög trafik.

SundaeSwap, en decentraliserad börsplattform (DEX) baserad i Cardano (ADA/USD), förbereder sig för att lansera ett offentligt testnät. Input Output HK, Cardanos moderbolag, tillkännagav denna lansering och angav att SundaeSwap DEX skulle lanseras som ett testnät.

SundaeSwap DEX på Cardano

IOHK uppgav vidare att man förväntar sig ett ökat intresse när detta offentliga testnät lanseras. ”Vi förväntar oss ett stort intresse för detta efterlängtade evenemang och mycket aktivitet. Det är därför vi samarbetar, säger företaget.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Som tidigare nämnts är SundaeSwap en DEX som fungerar som ett automatiserat protokoll för likviditetsleverantörer. Den kommer att stödjas av sin egen infödda token och ADA-token.

Lanseringen var från början planerad till söndagen, men den sköts upp till nästa dag efter att flera buggar försenat lanseringen. Det finns inga detaljer om tidslinjen för testnätet eller när det kommer att sluta.

DEX kommer för närvarande att köras på ett testnät och de som kommer att delta måste följa de beskrivna stegen. Dessa steg innebär att du använder en tredjedelsplånbok som kommer att få testnet-tokens som används för att testa nätverket.

Testar DEX med hög trafikvolym

IOHK uppgav att testning av nätverket kommer att innefatta att utsätta det för en ”hög genomströmning.” Detta gör det möjligt för utvecklarna att övervaka och analysera dess verksamhet. Några av parametrarna som ska analyseras under testning inkluderar minnesgränsen, CPU-gränsen och blockstorleken.

IOHK har vidare sagt att användare kommer att möta överbelastningar och buggar på testamentet, vilket kommer från de höga trafikvolymer som behövs för att bedöma alla parametrar. Teamet uppmanade användarna att ignorera FUD eftersom buggar kommer att finnas och uppmuntrade användare att ge feedback om sina upplevelser på plattformen.

”Kom ihåg att detta är tidig DApp-programvara, och det är fortfarande tidiga dagar för DeFi på Cardano. Testnät är en viktig del av att iterera och förbättra upplevelsen.”

Cardano lanserade smart kontraktskapacitet i september, men det har mött kritik från kryptocommunityt och säger att nätverket saknar konkurrenskraftiga funktioner.

ADA-tokenet har inte svarat på nyheterna om DEX-lanseringen, vilket kan tillskrivas den nuvarande lågkonjunkturen på marknaden.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money