Detta förvaltade vårdföretag har ökat med 30% i år är ”inte en dyr aktie”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. Läs mer.
on dec 15, 2021
  • Centene Corp nådde en överenskommelse med aktivistinvesteraren Politan Capital Management.
  • Jim Cramer väljer Centene framför UnitedHealth på CNBC:s "Squawk on the Street".
  • Aktierna i det amerikanska förvaltade vårdföretaget har stigit med cirka 30% hittills i år.

Aktierna i Centene Corp (NYSE: CNC) steg med 4,0% på tisdagen efter att företaget för managed care sa att det nått en överenskommelse med aktivistinvesteraren Politan Capital Management.

Centene utser fem nya styrelseledamöter till styrelsen

Som en del av avtalet utsåg Centene fyra nya styrelseledamöter till sin styrelse, varav två nominerades av Politan Capital Management. Det har ännu inte nämnts ytterligare en regissör som också kan väljas av den aktivistiska investeraren, som äger lite under 2,0% av Centene.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Michael Neidorff kommer också att gå i pension som VD för företaget 2022. Enligt det amerikanska företaget kommer både interna och externa kandidater att vara kvalificerade för rollen som dess nya vd. Neidorff kommer dock att fungera som verkställande ordförande i ett år till.

Förra veckan sa Centene att det undersökte alternativ för att avyttra sin internationella verksamhet. Det Missouri-baserade företaget ser på 135 miljarder dollar i intäkter för 2022 och tvåsiffrig tillväxt i årliga vinster under de kommande tre åren.

Cramer väljer Centene framför UnitedHealth Group

CNBC:s ”Squawk on the Street” erkände Jim Cramer att CNC var upp 30% för året men sa att det fortfarande inte var en dyr aktie.

Michael Neidorff har byggt ett företag ur ingenting som nu är den största leverantören av sjukvård till människor som annars inte skulle ha råd med det. Han köpte företag efter företag, och Centene ska bara skörda kassaflödet nu. Kassaflödet här är extraordinärt.

Han valde Centene framför sin större rival UnitedHealth Group som också steg med mer än 35% under 2021. I oktober höjde UNH sin helårsguidning för vinst per aktie efter att ha rapporterat starka resultat för tredje kvartalet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money