Nexos medgrundare säger att Bitcoin (BTC) kommer att nå $100 000 inom månader

Av:
jan 4, 2022
  • Medgrundaren av Nexo har sagt att Bitcoin kommer att nå $100 000 i mitten av 2022.
  • Han noterade vidare att Bitcoins användningsfall som en inflationssäkring kommer att växa.
  • Trenchev stödde också Nayib Bukele i att notera att Bitcoin kommer att antas som lagligt betalningsmedel.

Den växande nivån av kryptoantagande av institutionella spelare har gjort att analytiker förutspår att Bitcoin (BTC/USD) snart kommer att nå $100 000. Antoni Trenchev, medgrundaren av Nexos kryptoutlåningsplattform, har förutspått att BTC:s pris kommer att nå den sexsiffriga siffran i mitten av detta år.

Trenchev menar att denna nivå kommer att uppnås på grund av den växande nivån av institutionell adoption i USA. Han stödde vidare känslan att Bitcoin kan användas som en inflationssäkring.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

BTC kommer att nå $100K i mitten av 2022

2021 gjorde Bitcoin anmärkningsvärda vinster, men det avslutade året i en nedåtgående trend. Under året hade många analytiker förutspått att den primära kryptovalutan skulle nå toppar på 100 000 $, men den nådde bara en topp på 69 000 i november innan den gjorde ett dopp.

Trenchev dök upp i en intervju med CNBC där han noterade att Bitcoins efterlängtade upptrend till 4100 000 bara är några månader bort. ”Jag är ganska hausse på Bitcoin. Jag tror att det kommer att nå 100 000$ i år, förmodligen i mitten av det.”

Han noterade vidare att många företag investerade mer i Bitcoin, vilket skulle hjälpa till att driva värde.

Trenchev berörde också inflation, ett koncept som många har trott kommer att erbjuda enorma fördelar för Bitcoin. Inflationsnivån i USA är nästan 7%, den högsta på 40 år. Av denna anledning noterade Trenchev att Bitcoin kunde användas för att säkra sig mot inflation.

Trenchev stöder att BTC kommer att antas som lagligt betalningsmedel

Dessutom uppgav Trenchev att 2022 skulle fler länder anta Bitcoin som lagligt betalningsmedel. 2021 skapade El Salvador, ett latinamerikanskt land, rubriker efter att ha implementerat en lag som tillät användningen av Bitcoin som lagligt betalningsmedel.

Han sa,

Jag tror att Latinamerika är en affisch för ekonomier med vissa svårigheter, att hantera sina egna valutor och deras respektive centralbanker som står inför vissa utmaningar. Så definitivt alla av dem är potentiella kandidater för att anta kryptovalutor som lagligt betalningsmedel, och det är otroligt hur långt krypto, och särskilt Bitcoin, har kommit på bara 13 korta år.

Nayib Bukele, presidenten för El Salvador, förutspådde att Bitcoin kunde nå 100 000 USD före slutet av 2022. Han noterade också att ytterligare två länder skulle anta Bitcoin som lagligt betalningsmedel under samma period.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money