Terra-prisförutsägelse: vad händer härnäst för LUNA efter att ha gjort comeback?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jan 13, 2022
  • Terra-priset har varit i en stark hausseartad trend de senaste veckorna.
  • Det handlas till $80, vilket är cirka 30% över årets lägsta.
  • Vi förklarar vad du kan förvänta dig och nästa nyckelnivå att titta på.

Terra (LUNA/USD)-priset har gjort en stark comeback under de senaste dagarna då efterfrågan på myntet har ökat. LUNA handlas till $80, vilket är cirka 28% över den lägsta nivån denna månad. Återhämtningen bringar myntets totala börsvärde till över 28 miljarder dollar, vilket gör det till den tionde största kryptovalutan i världen.

Terra gör comeback

Terra är ett blockchain-projekt som hanteras av Terraform Labs, ett sydkoreanskt företag. Det är en lager-1-plattform som har en plattform där utvecklare kan bygga applikationer i alla branscher som icke-fungibla tokens (NFT) och decentraliserad finans (DeFi).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Terra är välkänt på grund av de stablecoins som den driver. TerraUSD är det fjärde största stabila myntet efter Tether, USD Coin och Binance USD. Den har ett totalt börsvärde på över 10 miljarder dollar, vilket gör den till den 19:e största kryptovalutan i världen. TerraUSD stöds inte av den amerikanska dollarn. Det stöds av smarta kontraktsteknologier och LUNA-myntet.

Terra fungerar på ett annat sätt än andra kryptovalutor, vilket gör det mycket populärt i Sydkorea. Om du till exempel vill köpa en flygbiljett kan du använda CHAI, en decentraliserad applikation byggd med Terras plattform.

För att göra detta måste du prägla ditt Terra stablecoin. När du gör detta kommer du att bränna ett nödvändigt antal LUNA-tokens. Efter att du köpt biljetten kommer Terra att generera en transaktionsavgift som delas mellan LUNA-delegatorer.

Terra, som byggdes med hjälp av Cosmos SDK, har blivit en populär plattform för DeFi-utvecklare. Enligt DeFi Llama finns det nu 17 appar utvecklade på dess plattform som har ett totalt värde låst på över 18 miljarder dollar. Några av dem är Anchor, Lido, Astroport och Terraswap.

Terra pris förutsägelse

usd/cad

Fyra-timmarsdiagrammet visar att LUNA-priset kraschade till den lägsta $62 i år när försäljningen av kryptovaluta accelererade. Detta pris låg på 61,8% Fibonacci retracement nivå. Den har nu studsat tillbaka och ligger något över 38,2% retracement-nivån. Dessutom har priset rört sig något över 25-dagars och 50-dagars exponentiella glidande medelvärden (EMA).

Därför finns det en sannolikhet att Terra-priset kommer att bibehålla en hausseartad trend då tjurar siktar på 23,6% retracement-nivån på cirka $87,92. På baksidan, ett fall under nyckelstödet på $75 kommer att ogiltigförklara denna vy.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money