Topp 4 Dow Jones-aktier kommer att återhämta sig snart

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… Läs mer.
on jan 18, 2022
  • Dow Jones-index har varit i en stark försäljning den senaste tiden.
  • Indexet har sjunkit med cirka 2,8% från sin högsta punkt i år.
  • Vi nämner fyra aktier som kan återhämta sig snart.

Dow Jones-indexet har haft en svår start på året då oron för Federal Reserves åtstramning och resultat kvarstår. På tisdagen kraschade indexet med över 300 poäng på terminsmarknaden när obligationsräntorna steg. Den har sjunkit med över 2,8% från sin högsta nivå i år. Så här är de 3 bästa Dow Jones att köpa 2022.

Salesforce

Salesforce (NYSE: CRM) är ett ledande mjukvaru-som-en-tjänst-företag värderat till över 226 miljarder dollar. Salesforce-aktien har kraschat med över 25% från sin högsta nivå 2021. Bara i år har den sjunkit med 9% och blivit den sämsta presterande Dow Jones efter Nike och Home Depot.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Försäljningen av Salesforce beror mest på oro över höga räntor och det faktum att de flesta mjukvaruaktier har minskat.

Ändå har företaget en bra marknadsandel inom sin bransch och har konsekventa kassaflöden. På det dagliga diagrammet har det bildat ett ö-vändningsmönster, vilket betyder att aktierna sannolikt kommer att återhämta sig i år.

Microsoft

Microsoft (NASDAQ: MSFT) är det näst största företaget i världen när det gäller börsvärde. Den verkar inom tiotals sektorer. Till exempel är det den största tillverkaren av PC-operativsystem i världen. Det är också ledande inom företagskommunikation genom sina Skype- och Microsoft Teams-produkter.

Microsoft är också en konkurrent till Salesforce i CRM-branschen. Det är också det näst största molnföretaget efter Amazon.

Microsofts aktiekurs har fallit med cirka 7% i år, vilket gör den till den fjärde största Dow Jones-aktien. Ändå är företagets fundament starka, vilket innebär att det också kan återhämta sig.

Boeing

Boeing (NYSE: BA) är en ledande entreprenör inom civil luftfart och försvar. Boeing-aktien har ökat med 12,2% i år, vilket gör den till den Dow Jones-beståndsdel som presterar bäst.

Aktien har stigit i takt med att investerare prissätter en återhämtning av den civila flygindustrin. Investerare har också jublade framstegen med att lösa sina 737 Max- och 787-plan. Därför misstänker jag att aktien kommer att vara en bra vändningshistoria 2022.

Nike

Nike (NYSE: NKE) är det största företaget i sin bransch. Under åren har den haft en betydande ledning mot Adidas och Under Armour. Det har också blivit en ledande konkurrent till Lululemon i fritidsbranschen.

Nike-aktien har sjunkit med över 11% i år, vilket gör den till den sämst presterande Dow Jones-aktien. Ändå finns det flera katalysatorer som kan driva den högre i år. Det viktigaste är det faktum att efterfrågan på dess produkter kommer att fortsätta att öka när världsekonomin öppnar igen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money