Bank of Americas nettoinkomst slog rekord under räkenskapsåret 2021

Av:
jan 20, 2022
  • Bank of America rapporterade blandade resultat för sitt fjärde kvartal.
  • Jim Cramer diskuterade intäkter på CNBC:s "Squawk on the Street".
  • BofA förutspår att sina räntefria kostnader förblir oförändrade i år.

Bank of America Corp (NYSE: BAC) ökade med nästan 5,0% på onsdagen efter att det multinationella företaget sa att dess vinst överträffade förväntningarna under Q4. Men aktien gav sedan upp nästan hela intradagsvinsten på lägre intäkter än väntat.

Viktiga punkter i BofA Q2-rapport

Bank of America sa att dess nettovinst var 6,77 miljarder dollar eller 82 cent per aktie jämfört med 5,21 miljarder dollar eller 59 cent per aktie för året innan. Till 22,06 miljarder dollar ökade de totala intäkterna med 9,8% på årsbasis. Enligt FactSet hade experter förutspått 77 cents vinst per aktie på 22,18 miljarder dollar i intäkter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Räntenettot klättrade upp 11,3% för att slå uppskattningarna, tack vare solid tillväxt i lån. Intäkterna från konsumentbanker, global förmögenhets- och investeringsförvaltning och global bankverksamhet ökade med 8,0%, 16% respektive 24%.

Marknadsintäkterna sjönk med 2,0% under det senaste kvartalet, främst på grund av en nedgång på 10% i FICC, medan aktierna fortfarande steg med 3,0%, enligt resultatpressmeddelandet. BofA:s nettointäkter steg till rekordhöga 32 miljarder dollar under räkenskapsåret 2021 som helhet.

Jim Cramers syn på BofAs resultat

Bank of America har under de senaste månaderna gynnats av samtalen om aggressiva räntehöjningar 2022. På CNBC:s ”Squawk on the Street”, sa Jim Cramer:

BofA har lagt till utgifter ett tag, men nu, plötsligt, har de fått insättningarna, Fed kommer att höja räntorna och de behöver inte göra någonting, de tjänar bara mer pengar. Det är ungefär som 1982 när Greenspan sa att vi skulle låta bankerna tjäna mer pengar.

Å andra sidan har dock bankerna på Wall Street bekräftat att löneinflationen skadar deras finansiella resultat. Också på onsdagen sa Bank of America att dess räntefria kostnader sannolikt kommer att hålla sig oförändrade i år jämfört med JPMorgan, som förväntar sig en 8,0% ökning av utgifterna.

Tidigare i veckan lanserade BofA CashPro Forecasting.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money