United Airlines VD: ”vi är optimistiska inför våren och framåt”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. Läs mer.
on jan 20, 2022
  • United Airlines rapporterade en massiv nedgång i kvartalsförlust.
  • Det fördröjde kapacitetsökningar till senare under 2022 på grund av Omicron.
  • Flygbolagets aktier sjönk över 2,0% i efterhandeln.

United Airlines Holdings Inc (NASDAQ: UAL) rapporterade på onsdagen marknadsslagande resultat för sitt fjärde kvartal. Aktierna föll fortfarande med mer än 2,0% i utökad handel efter att flygbolaget sa att det måste trycka tillbaka på att öka kapaciteten till senare under 2022 på grund av Omicron.

Q4 resultat

United förlorade 646 miljoner dollar under fjärde kvartalet, vilket motsvarar 1,99 dollar per aktie. Det kan jämföras med 1,9 miljarder dollar samma kvartal förra året eller 6,39 dollar per aktie. Justerat för poster av engångskaraktär visade den en förlust på 1,60 USD per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Flygbolaget genererade 8,2 miljarder dollar i försäljning – en ökning med 141% från förra året men en minskning med nästan 25% från motsvarande 2019. Enligt FactSet hade experter förutspått 2,09 USD i justerad förlust per aktie på 8,0 miljarder USD i försäljning.

Kostnaden per tillgänglig sittplatsmil (CASM) ökade med 11% under det senaste kvartalet, och marginalen före skatt var negativ 10,3%.

Framtidsutsikter

United Airlines förväntar sig att kapaciteten kommer att förbli under nivån före pandemin 2022. De totala rörelseintäkterna, tillade det, kommer att minska med upp till 25% från 2019 års nivåer under innevarande kvartal.

Flygbolaget höll med om att utsikterna var ganska dystra på kort sikt men bekräftade att bokningarna för den kommande våren och framåt fortfarande var starka. I resultatpressmeddelandet sa VD Scott Kirby:

Även om Omicron påverkar efterfrågan på kort sikt, är vi fortfarande optimistiska inför våren och förväntansfulla inför sommaren och framåt. Vi ser fram emot att börja återställa Pratt & Whitney 777:orna för service detta kvartal och få hela flygbolaget tillbaka till normal användning.

United avslöjade också att man var på väg att nå sina mål för kapacitet och CASM-ex för 2023 och 2026. Flygbolaget hade 20 miljarder dollar i tillgänglig likviditet i slutet av fjärde kvartalet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money