Är Netflix aktiekrasch en köpmöjlighet?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… Läs mer.
on jan 23, 2022
  • Netflix-aktien tappade alla pandemivinster.
  • Prenumeranters tillväxt och bredare tekniska marknadskrasch tyngde investerarnas känslor.
  • Försäljningen utgör en attraktiv ingångspunkt.

Netflix, Inc. (NASDAQ:NFLX) tillkännagav resultat för fjärde kvartalet torsdagen den 20 januari, efter marknadens stängning.

Netflix-aktien föll med 21% efter att ha publicerat vinst då investerare reagerade på misslyckad abonnenttillväxt. Med det senaste prisfallet har aktien fallit med cirka 35% sedan början av detta år. Aktien handlas för närvarande under $400 för första gången på 20 månader.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Köp Netflix på Panic Selling

Netflix affärer är sunda trots att abonnenttillväxten understiger förväntningarna något. Företagets intäkter för det fjärde kvartalet ökade med 16% från år till år, medan vinsten på 1,33 USD per aktie överträffade förväntningarna med en bred marginal på 0,50 USD per aktie.

Dess globala abonnenttillskott på 8,28 miljoner var bara blyg för sina egna förväntningar på 8,5 miljoner och Street-prognoser på 8,32 miljoner. Världens största streamingföretag har nu 221,84 miljoner globala betalda medlemmar, en ökning med 8,9% jämfört med föregående år.

Förutom abonnenttillväxt kommer bolagets aktiekurs sannolikt också att påverkas starkt av flera andra mått, inklusive starka marginaler och positiva fria kassaflöden.

Bolagets chefer siktar på en rörelsemarginal på 19%-20% 2022. Dessutom kommer det fria kassaflödet under hela 2022 och framåt sannolikt att vara positivt.

Marginal- och kassaflödesmålen ser möjliga ut eftersom företaget nyligen har höjt sina priser på de största marknaderna som Kanada och Amerika. Företaget är övertygat om att prishöjningar inte kommer att påverka dess publiktillväxt trots ökad konkurrens från Disney, Apple och andra aktörer.

”För det mesta lyssnar vi på våra medlemmar och gör den här promenaden iterativt där … engagemang och churn och förvärv är hög,” sa Chief Product Officer/Chief Operating Officer Greg Peters.

En annan faktor är Netflix inträde på den blomstrande spelmarknaden. Peters säger att företaget är öppet för att köpa en del immateriell egendom för stora spel. Han tillägger att att bygga något från grunden skulle vara en ”flerårig möjlighet”.

Teknisk analys

Source – TradingView

Bara under de senaste tre veckorna har Netflix aktiekurs tappat omkring 35% av sitt värde. Det verkar vara en bra idé att köpa en aktie i ett företag som Netflix som har starka framtida grunder för panikförsäljning.

Sammanfattning

För närvarande handlas aktien under $400, den lägsta nivån sedan april 2020. Aktiekursen har redan tagit hänsyn till effekten av ett missat betald teckningsmål under fjärde kvartalet. Företaget verkar ha en stark position för att generera sunda marginaler och starka fria kassaflöden framåt för att stödja sina tillväxtplaner.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money