Är det för riskabelt att köpa PayPal-aktier när det når en 52-veckors lägsta nivå?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… Läs mer.
on jan 24, 2022
  • Paypal bröt sin 52-veckors lägsta nivå; nu handlas aktien under denna låga nivå
  • Aktien handlas under sina fem stora glidande medelvärden, vilket tyder på att den är under enormt säljtryck
  • Aktiens nuvarande pivotprisnivå är $175,4, vilket är långt över det nuvarande priset.

PayPal Holdings Inc. (NASDAQ:PYPL) är världens mest populära digitala överföringsplattform. På dagens aktiemarknad är det snabbväxande företaget fortfarande en av de mest kända aktierna. Men är det för riskabelt att köpa PayPal-aktier eftersom det når en 52-veckors lägsta nivå?

Är PayPal-aktien baisse?

Om du tittar på PayPals aktiediagram kommer du att se att aktiens skarpa värde är 0,67, nu måste hausseartade investerare vara mycket skeptiska med aktier som har ett skarpt värde på mindre än 1, men om du är en baisseartad kortsäljare, detta är utan tvekan något att fira.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det nuvarande priset på PayPal-aktien är $162,25, vilket är mindre än fredagens stängningskurs på $163,54. Det betyder att aktien hittills har fallit nästan 6% sedan börsklockan ringde i fredags. Dessutom är aktiekursen lägre än förra veckans stängningskurs. Detta är en indikation på ett baisseartat mönster. Förra veckan handlades aktien till 187,2 dollar.

Source – TradingView

Nu, för att kontrollera om aktien handlas i hausseartat eller baisseartat läge, kommer vi att kontrollera 50, 100 och 200 dagars glidande medelvärden. Det aktuella värdet av 50 dagars glidande medelvärde är $190,43, det glidande medelvärdet för 100 dagar är $226,6, och 200-dagars glidande medelvärde är $250,17. Baserat på denna modell handlas aktien under stora glidande medelvärden. Sammanfattningsvis handlas aktien för närvarande under 50, under 100 och under 200-dagars glidande medelvärde. I allmänhet handlas aktien under fem stora glidande medelvärden, vilket tyder på att aktien är under säljtryck.

Förutom glidande medelvärden används pivotpunkter för att spåra aktiens lägsta och högsta priser. Den nuvarande pivotprisnivån är $175,4. Diagrammet har också tre stödnivåer $170,92, $168,56 och $161. Dessutom är de tre motståndsnivåerna $177,76, $182,24 och $189,8. Allt detta tyder på att aktien är i en nedåtgående trend.

Ska du köpa PayPal-aktier just nu?

PayPal-aktien är nästan 40% under sin 52-veckors högsta, vilket betyder att det är för riskabelt att köpa aktien just nu. Aktien är i en konsekvent nedåtgående trend, och efter att ha brutit sitt 52-veckors låga stöd, betyder det att aktien för närvarande inte har några stödnivåer, vilket gör det ännu mer riskabelt att köpa just nu. Vissa analytiker tror dock att ett köp av dippen kan resultera i långsiktiga vinster, så som investerare bör du hålla utkik tills aktien hittar några konsolideringar, men under tiden är det tillrådligt att hålla sig borta från PayPal-aktier.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money