Jefferies analytiker på Microsoft Q2-resultat: ”inte bra för tekniken”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. Läs mer.
on jan 26, 2022
  • Microsofts kvartalsförsäljning toppade 50 miljarder dollar för första gången.
  • Jefferies Brent Thill diskuterade resultat på CNBC:s "Closing Bell".
  • Teknikjättens aktier sjönk med cirka 5,0% i utökad handel.

Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) rapporterade en rekordförsäljning på 50 miljarder dollar för semesterkvartalet på tisdagen. Dess Q2-resultat kom in före Street uppskattningar; fortfarande sjönk aktierna 5,0% i efterhandeln.

Noterbara siffror i Microsofts resultatrapport

Microsoft noterade 18,8 miljarder dollar i vinst eller 2,48 dollar per aktie jämfört med 2,03 dollar per aktie för ett år sedan. Det genererade 51,73 miljarder dollar i intäkter – en ökning med 20% på årsbasis. Enligt FactSet hade experter förutspått 2,32 USD i vinst per aktie på 50,71 miljarder USD i intäkter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det amerikanska multinationella företaget hade en tillväxt på 46% i Azure. Intäkterna ökade med 15% inom More Personal Computing, 25% inom Intelligent Cloud och 18% inom Productivity and Business Solutions – alla kvartalsrekord och före FactSet-konsensus.

Nyheten kommer bara några dagar efter att Microsoft sa att de kommer att köpa Activision Blizzard för 68,70 miljarder dollar i kontanter. Chefer förväntas ge framtida vägledning om vinstkravet.

Brent Thills syn på Microsofts kvartalsresultat

Trots rekordresultat är Jefferies Brent Thill något besviken på Microsofts Q2-rapport. På CNBC:s ”Closing Bell” sa analytikern:

Det var inte vad köpsidan ville ha. Detta är inte bra för tekniken. Det är det minsta beat vi har sett i Microsoft på ett tag. Intelligent moln och produktivitet var ungefär i linje, det mesta av takten var i persondatorer. Det var inte där vi ville se takten.

En ökning med 37% i bokningar var dock anmärkningsvärd, tillade han. Enligt Thill kommer Microsofts vägledning i slutändan att sätta riktningen för aktien, som han förväntar sig att vara på den konservativa sidan.

Siffrorna var inte så bra som gatan ville ha. Därför kan de vara mer konservativa på guiden. Om de säger att pipelines är fenomenala har de inte sett någon försämring av översikten över vad deras kunder gör, det kommer att få igång aktien.

Han håller dock med om att MSFT är billigt på nuvarande nivåer. Aktien har fallit mer än 15% från sin ATH i slutet av förra månaden.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money