Detaljhandelsaktier är bland de mest omsatta aktierna. Bästa köpet just nu?

Av:
mar 29, 2022
  • Detaljhandeln handlas till några av de högsta värderingarna i nyare historia.
  • Investerare bör vänta tills priserna drar sig tillbaka innan de tar positioner.
  • Target Corporation är ett bättre köp till priset av $217 med en förväntad uppgång till $260 motståndsnivån.

Fem nyckelspelare på detaljhandelsmarknaden inkluderar Walmart (NYSE:WMT), Kroger (NYSE:KR), Costco (NASDAQ:COST) och Target Corporation (NYSE:TGT). Utöver de fyra är Amazon (NASDAQ:AMZ) en värdig utmanare eftersom den stiger till att bli den största återförsäljaren trots att den är kategoriserad i teknik. I denna analys svarar vi på frågan om vilken av de fem aktierna som är det bästa köpet.

Investerare är intresserade av att få den högsta avkastningen på investeringen. Inom detaljhandeln gav Target den högsta avkastningen på 145,13%. Costco redovisade den näst högsta uppgången på 129%. På en avlägsen tredje plats rapporterade Kroger 76% i vinster sedan 2019, medan Amazon kom fyra med 69,55% i totala vinster. Walmart, trots att den är den största återförsäljaren, tjänade 51,7% i kapitalmarknadsvinster sedan september 2019. Denna analys på grundläggande nivå visar att investerare hade bättre förutsättningar att hålla Target.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Target är det bästa inom detaljhandeln

Source – TradingView

Avkastningen är historisk och ger kanske inte så mycket information om huruvida aktierna är lönsamma köp för tillfället. Baslinjeanalys kan dock hjälpa till att visa vilken riktning aktierna sannolikt kommer att ta.

Till ett pris av $145 handlas Walmart över baslinjen på $120. Aktien står också inför motstånd vid $150, och RSI vid 54 rör sig snabbt mot den överköpta regionen.

Amazon handlas till ett pris på $3324 över baslinjen på $2575. Motståndet är på $3600 och RSI på 54. Även om priset ökar kommer priset sannolikt att dra tillbaka.

Kroger Company till en marknadsvärdering på $56 är över baslinjen på $40. RSI på 68,35 indikerar att aktien är i den överköpta regionen. Följaktligen kan priset förväntas dra tillbaka till baslinjen.

När det gäller Costco är det aktuella priset $555, medan stödet som bestäms av baslinjen är $400. RSI vid 63 visar redan tecken på sjunkande momentum.

Slutligen är Target Corporation med en värdering på $217 också över baslinjestödet på $160. RSI vid 46,80 visar tecken på en uppåtgående bana i aktiens prissättning. När det gäller hur högt TGT kan stiga, finner analysen att aktien skulle möta motstånd vid $260.

Sammanfattning

Medan aktierna i detaljhandeln visar spektakulär avkastning, handlas de alla för närvarande på några av sina högsta nivåer. De relativa styrkeindikatorerna på nästan alla aktier signalerar den potentiella nedgången i värderingarna.

Tillsammans pekar dessa indikatorer på dålig marknadstiming för investerare. Investerare måste vänta på att aktiekurserna korrigeras innan de tar en position i detaljhandeln. För investerare som känner att de måste köpa sektorn i dess nuvarande skick, skulle Target Corporation vara ett bättre köp än alla andra.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money