Carlyle Group tecknar rådgivande avtal för att förbättra sitt kreditsegment

Av:
apr 1, 2022
Listen to this article
  • Carlyle Group och Fortitude Re har tecknat ett rådgivningsavtal
  • Avtal om att öka kreditsegmentets avgiftsintäkter med 50 miljarder USD
  • Carlyle siktar på avgiftstjänande tillgångar på 80 miljarder dollar till 2024

Carlyle Group Inc. (NASDAQ:CG) och återförsäkraren Fortitude Re har tecknat ett omfattande rådgivningsavtal som förväntas öka avsevärt de tillgångar som förvaltas av private equity-bolaget. Wall Street Journal rapporterade om Carlyles avtal med Fortitude.

Enligt företagen kommer Carlyle att betalas en återkommande premie på alla återförsäkringsgivarens tillgångar för att hjälpa Fortitude Re med förvärv och expansionsmöjligheter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Avtal om att öka kreditsegmentets avgiftsintäkter med 50 miljarder USD

När det nya avtalet träder i kraft fredagen den 1 april 2022, räknar Carlyle med att dess avgiftsinbringande tillgångar inom kreditsegmentet kommer att öka med nästan 50 miljarder USD, med årliga avgiftsrelaterade intäkter som ökar med 50 miljoner USD. Dessutom lyckades Carlyle samla in 2,1 miljarder dollar från Fortitudes nuvarande investerare, och det kommer att bidra med cirka 150 miljoner dollar från sin balansräkning till totalen.

Enligt WSJ förvärvade Carlyle 2018 en ägarandel på 19,9% i Fortitude, ett företag som bildades för att återförsäkra American International Group Inc.:s gamla skulder. Under 2019 meddelade företaget också att det skulle samarbeta med Japans T&D Holdings Inc. för att förvärva en majoritetsandel i den bermudiska återförsäkringsgivaren.

Carlyle Insurance Solutions chef Brian Schreiber sa:

Detta nya kapitaltillskott borde positionera oss till att ungefär fördubbla storleken på Fortitudes balansräkning.

Carlyles utlåningsverksamhet hade 52 miljarder USD i avgiftsrelaterade intjänande tillgångar i slutet av 2021, och företaget tjänade 598 miljoner USD i serviceavgiftsintäkter för året. Detta drag är den senaste iterationen av hur de största värdepappersföretagen går över till försäkringsbranschen för permanent kapital som kan generera konsekventa avgifter och som inte behöver fyllas på regelbundet.

Carlyle siktar på avgiftstjänande tillgångar på 80 miljarder dollar till 2024

Det finns ett stort antal Carlyle-produkter som Fortitude har investerat i. den nya affären främjar Carlyles mål som sattes upp 2020 av dess VD Kewsong Lee om att fördubbla kreditsegmentets avgiftsrelaterade intäkter och öka sina kredittillgångar globalt till över 80 miljarder USD till 2024. Intressant nog är avgiften som Carlyle kommer att få baserad på återförsäkringsgivarens totala lönsamhet.

Carlyles chef för Global Credit, Mark Jenkins, kommenterade:

Vi var tvungna att ha en avgiftsstruktur som verkligen är knuten till Fortitudes prestanda. Det skapar en god cirkel eftersom vi i slutändan får incitament att växa på ett sätt som gynnar våra investerare.