Överköpt Walmart breakouts pivotnivå men överväg att köpa på ett retracement

Av:
apr 22, 2022
Listen to this article
  • Walmart har gått upp 10% på en månad.
  • Aktien handlas över nyckelmotståndet på $155 och $157 pivotzonen.
  • Walmart verkar överköpt, och investerare bör se till att köpa lägre.

Walmart Inc. (NYSE:WMT) har publicerat imponerande 10% på bara en månad. Vi efterlyste ett köp på en retracement då aktien bröt mot nyckelmotståndet på 151$. Aktien backade efter att ha nått en topp på $157, vilket öppnade fler köpaffärer. Aktien bröt återigen $157-nivån och är nu på väg uppåt och handlas för närvarande på $160,50.

Anmärkningsvärda nyheter, inklusive en aviserade ökning av utdelningen i februari, har stärkt Walmart. Nyligen dök det upp nyheter att Walmart hade ingått ett avtal med Plug Power för att leverera flytande grönt väte.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Bränslet kommer att driva Walmarts lastbilar vid dess distributions- och leveranscenter. Aktien har stigit sedan nyheten, som kom den 19 april. Vid den aktuella handeln handlas Walmart över ett pivotområde på $157, där aktien mötte ett visst motstånd. Är det dags att köpa nu?

WMT går mot nya toppar efter att ha brutit över $157

Source – TradingView

Tekniskt sett är Walmart-aktien på hausseartad fart. Sedan mitten av februari har den handlats på ett mönster av högre toppar och högre dalar. Efter att ha brutit över $157 pivot, kan aktien nå nya toppar.

Ändå pekar en RSI-avläsning på 71 på en överköpt aktie. Även om detta inte signalerar ett omedelbart fall, uppmanar vi till försiktighet eftersom aktien kan gå tillbaka. Därför uppmanar vi att köpa en potentiell retracement mot regionen mellan $151 och $157.

Sammanfattning

Walmart är väldigt hausseartat och kan gå högre under de närmaste dagarna. Aktien verkar dock överköpt och en potentiell retracement kan inträffa innan det hausseartade draget fortsätter. Investerare bör överväga att köpa aktien på en retracement mot breakout-zonen och pivotnivån.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer inom minuter med vår föredragna mäklare, Capital.com

9.3/10