Är Robinhood-aktien ett bra köp efter Bankman-köpet?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… Läs mer.
on maj 13, 2022
  • Robinhood-aktiens kurs sjönk kraftigt efter att Bankman köpte aktien.
  • Analytiker tror att han skulle kunna driva på att slå samman FTX med HOOD.
  • Det första hoppet kan vara en död kattstuds.

Aktiekursen på Robinhood (NASDAQ: HOOD) fortsatte sitt hausseartade rally på fredagen när investerare gick på fyndjakt. Aktien hoppade till en högsta nivå på $10,64, vilket var den högsta nivån sedan den 5 maj. Den har stigit med mer än 36% över den lägsta nivån denna månad.

FTX-grundaren köper HOOD-aktier

Den främsta katalysatorn för den nuvarande HOOD-aktiens kurs är Sam Bankmans beslut att förvärva en stor andel i företaget. Han förvärvade en andel på 7,6% i Robinhood, vilket gör honom till den största soloinvesteraren i ett företag som nu värderas till mer än 8 miljarder dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Analytiker tror att Bankman kan komma på något med detta förvärv. Han kan till exempel besluta sig för att driva på för en sammanslagning mellan de två företagen. En sådan sammanslagning skulle skapa ett stort finansiellt tjänsteföretag som fokuserar på både aktier och digitala valutor.

I sina senaste affärer värderades FTX till mer än $25 miljarder medan FTX US har en privat värdering på över $7 miljarder. Naturligtvis har dessa värderingar sannolikt lättat lite med tanke på att prestanda för kryptovalutor har varit dåliga.

Hans förvärv kommer vid en tidpunkt då Robinhood-aktiekursen har kollapsat med mer än 80% från sin rekordhögsta. Den senaste katalysatorn var företagets resultat, vilket visade att tillväxten avtog.

Företaget sa att dess aktier under förvar steg till 68,5 miljarder dollar medan kryptovalutor steg till cirka 19,7 miljarder dollar. Kassa steg till 9,2 miljarder dollar medan värdepappersutlåningen minskade med 31% till 24 miljoner dollar.

Så, är Robinhood en bra investering? Samtidigt som företaget har en bra produkt står det inför tuffa utmaningar framför sig. Till exempel har aktier och kryptovalutor varit i en stark nedåtgående trend. Detta kommer att uppmuntra fler daytraders att hålla sig borta från marknaden. Med Feds åtstramning har dessa tillgångar också mer nedåtgående utrymme att köra.

Robinhood aktiekursprognos

Robinhood lager

Det dagliga diagrammet visar att HOOD-aktien har varit i en stark nedåtgående trend de senaste månaderna då efterfrågan på dess tjänster har minskat. Aktien förblir under 25-dagars och 50-dagars glidande medelvärden medan MACD har rört sig under den neutrala nivån.

Därför verkar det här hoppet som om det är en död kattstuds. Som sådan finns det en möjlighet att den kommer att återuppta den baisseartade trenden inom kort. Om detta händer kommer nästa nyckelnivå att se på $8.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money