SoftBank tappar 13,2 miljarder dollar efter försäljning

Av:
maj 15, 2022
  • De grova finansiella resultaten kommer när investerare försöker hantera dramatiska tillbakadragningar
  • SoftBank noterade en total förlust på 13,2 miljarder dollar under räkenskapsåret som slutade den 31 mars
  • Dessa kontantinnehav fick ett uppsving genom försäljningen av aktier

SoftBank Group Corporation (OTCMKTS: SFTBY), en av de mest effektiva och aggressiva högteknologiska investerarna i världen, hävdade att den förlorade mer pengar under det föregående räkenskapsåret än den någonsin hade upplevt tidigare. Förlusten på 13,2 miljarder dollar kommer att minska företagets takt i att göra nya investeringar.

De grova ekonomiska resultaten som noterats av konglomeratet baserat i Tokyo kommer när investerare över hela världen försöker hantera dramatiska tillbakadragningar i teknologiaktierna, särskilt de nyare, snabbväxande företagen som var attraktiva för investerare tills nyligen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Finansiella höjdpunkter

SoftBank noterade en total förlust på 13,2 miljarder dollar under räkenskapsåret som slutade den 31 mars, inklusive kapitalvinster andra än dess teknikbaserade fonder. Denna förlust markerade den största helårsförlusten företaget någonsin har upplevt, och störtade tidigare finansiella rekord som det satte för 24 månader sedan.

I en videopresentation av SoftBanks verkställande direktör och styrelseordförande Masayoshi Son inledde VD:n med att försvara företagets finansiella villkor och sa att SoftBanks skuld är hanterbar. Han hävdar att dess kassainnehav var tillräckligt för att täcka inkommande obligationsförfall.

Dessa kontantinnehav fick ett lyft genom försäljning av aktier och upplåning. Dessa ansträngningar var avsedda att ta itu med investerarnas oro över den tunga skuldbelastningen.

Går vidare

Mr Son sa:

Vi sätter upp ett paraply när det regnar. Vi måste tänka flexibelt, beroende på situationen. Men det är dags att stärka vårt försvar nu.

VD:n hävdade att man skulle koncentrera sig på chipdesignern och tillverkaren Arm för att hjälpa SoftBank att öka sina vinstmarginaler utan att behöva spendera mer pengar. Han hävdade att de förväntar sig att efterfrågan på chip fortsätter att växa.

Mr. Son bekräftade också att företagets helägda Arm-verksamhet baserad i Kina har återgått till normal affärsverksamhet efter tvisten med en tidigare verkställande direktör. Mr Son sa:

Vi kommer att vara mycket mer försiktiga när vi investerar nya pengar.

VD:n levererade de ekonomiska resultaten i sin sensationella och enkla stil.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money