Analys: Dogechain tar fart, kan DOGE-tillväxten fortsätta?

Av:
Aug 18, 2022
Listen
  • Dogecoin sticker ut på kryptomarknaden med en veckas vinst.
  • En expert noterar att DOGE-vinster beror på lanseringen av Dogechain.
  • Dogechain är EVM-kompatibel L1 som ger DOGE DeFi-verktyg.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Det senaste kryptorallyt visar tecken på att stanna och björnar verkar nu ha kontroll igen. De flesta kryptovalutor sjunker i värde; dock finns det några framstående. När det gäller kryptovalutor just nu är Dogecoin (DOGE/USD) det undantaget. Men varför samlas kryptos ursprungliga meme-mynt medan andra misslyckas?

CryptoBanter har en teori. I en YouTube-video igår föreslog megainfluencern att Dogecoin leder laddningen eftersom Dogechain – en EVM-kompatibel L1 som ger DOGE DeFi-verktyg – precis lanserats. Som sådan sitter investerare som var kunniga och köpte Dogecoin under den senaste veckan på en vinst.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

De som vill delta i detta nya nätverk behöver DOGE för gas och allt annat de vill göra på kedjan. Vidare spekulerar CryptoBanter att många köper DOGE för att de vill vara berättigade till den kommande Dogechain-airdrop.

Dogechain – En aldrig tidigare skådad lansering

Copy link to section

Dogechains huvudnät gick live för mindre än en vecka sedan. På den korta tiden har det viktiga projektet fått huvudena att vända med sin nästan otroliga lanseringsstatistik.

Data som erhållits från Dogechain-utforskaren visade att mer än 70 000 unika plånböcker hade skapats på 5 dagar. Kedjan registrerar för närvarande häpnadsväckande 432 823 transaktioner per dag.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest and trade CFD stocks, ETFs, digital assets & commodities in minutes with our highest-rated broker.

Ad

För en kedja som har funnits i mindre än två veckor är detta imponerande. Jämför det med de senaste Ethereum-nyheterna som spårar 1,1 miljoner och Polygons 2,7 miljoner dagliga transaktioner, så kommer du att se varför Dogechain fångar uppmärksamhet inom kryptorymden.

Dogechain presterar bra trots björnmarknaden

Dogechains utmärkta prestanda kommer trots björnmarknaden. Medan många projekt som lanserats på björnmarknaden misslyckas med att få dragkraft, har Dogechain presterat utmärkt.

Dogechains prestanda kommer trots att de inte officiellt fått ett stöd från Dogecoins kärnutvecklingsteam eller Dogecoin Foundation. Många medlemmar har formellt tagit avstånd från “knock-off”-kedjan och till och med gått så långt som att kalla den en bluff.

Meme-tokens driver efterfrågan på Dogechain

En nyckelaspekt av Dogechain är det faktum att den drivs av meme-tokens. Dogechains användning av DOGE som gas för smarta kontrakt har uppmärksammat meme-tokeninvesterare, först och främst.

För tillfället finns det bara fyra dApps på Dogechain, och alla är oreviderade, decentraliserade utbyten. Dessa DEX:ar listar hundratals nyligen släppta tokens och tillåter användare att byta ut sin wDOGE för ett försök till vinst.

Liksom andra meme-tokens på BNBChain och andra anmärkningsvärda blockkedjor, har meme-tokens som listas på Dogechain liten eller ingen nytta. De existerar enbart som spekulativa instrument för högrisk, hög belöning “degen-aping”.

Många inom kryptogemenskapen förväntade sig inte att hypen skulle vara mer än ett par dagar. Dock genererar DEXerna på Dogechain $25 miljoner i handelsvolym på 24-timmarsbasis, en enorm summa för börser som är mindre än två veckor gamla.

Medan meme-tokens för närvarande driver aktiviteterna på Dogechain, planerar vissa ljudprojekt att debutera på Dogechain mycket snart.

Dogechain samarbetade med Frax Finance och QuickSwap, som kommer att distribuera stablecoins och granskade DEX på kedjan.

Dessutom tillkännagav Dogechain nyligen en inbyggd NFT-marknadsplats som bör gå live under de kommande dagarna, med hjälp av wDOGE som gas.

Dogechain kommer också att släppa sin token. DC-tokenen har redan listats på Coingecko och förväntas ge satsningsmöjligheter och avkastning till Dogechain-användare. Framväxten av Dogechain kommer att göra Dogecoin starkare och mer funktionell.

Ad

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer inom minuter med vår föredragna mäklare, eToro

10/10
Besök sajten
Dogecoin