Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq prognos efter ytterligare 75bp räntehöjning

Av:
sep 25, 2022
Listen to this article
  • För veckan försvagades Dow Jones -4%, S&P 500 -4,6%, medan Nasdaq föll -5,07%.
  • FED beslutade att höja räntorna med 0,75 punkter.
  • Utsikterna för riskaptit på kort sikt ser inte bra ut.

Wall Streets tre huvudindex är fortfarande under press efter att den amerikanska centralbanken beslutade att höja räntorna med 0,75 punkter på onsdagen och signalerade att räntorna kan gå ännu högre än tidigare beräknat.

Med fredagens fall har Wall Streets tre huvudindex fallit under sju av de senaste nio sessionerna, och investerare fortsatte att oroa sig för att en aggressiv Federal Reserve kommer att pressa ekonomin i recession.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den federala fondens ränta ligger nu i intervallet 3% till 3,25%, medan de nya FED-prognoserna visar att dess styrränta stiger till 4,40% i slutet av detta år innan den toppar på 4,60% 2023.

De senaste inflationssiffrorna tyder på att Fed måste vara mer aggressiva och Fed-ordförande Jerome Powell sa att amerikanska centralbankstjänstemän är fast beslutna att få ner inflationen från de högsta nivåerna på fyra decennier och kommer att hålla på tills jobbet är klart.

Detta är verkligen inga goda nyheter för den amerikanska aktiemarknaden, och uppåtpotentialen för Wall Streets tre huvudindex är fortfarande begränsad. Goldman Sachs Chief US Equity Strateg, David Kostin sa:

Den förväntade räntebanan är nu högre än vi tidigare antagit, vilket tippar fördelningen av aktiemarknadsutfallen under vår tidigare prognos. S&P 500 kan falla så lågt som 3 400 om vinsten för dess börsnoterade bolag minskar.

Utsikterna för riskaptit på kort sikt ser inte bra ut, och framöver kommer den amerikanska aktiemarknaden att vara överkänslig för alla slags FED-kommentarer.

S&P 500 ned -4,6% på veckobasis

S&P 500 (SPX) försvagades med -4,6% förra veckan och stängde fredagens session på 3 693,22 punkter, ned från förra fredagens stängningsnivå på 3 873,33. Med bara en vecka kvar av månaden gör detta att S&P 500:s nedgång för september hittills ligger på 6,6%.

Datakälla: tradingview.com

Indexet är nu nere med nästan 23% hittills i år, och uppåtpotentialen för S&P 500 är fortfarande begränsad. Om priset faller under 3 500 poäng kan nästa mål vara 3 000 poäng vilket representerar en stark stödnivå.

DJIA ned -4% på veckobasis

Dow Jones Industrial Average (DJIA) försvagades med -4% förra handelsveckan och stängde veckan på 29 590,42 poäng.

Datakälla: tradingview.com

FED signalerade att de förväntar sig att höga amerikanska räntor håller i sig till 2023, och vi kan förvänta oss nya bottennoteringar för Dow Jones Industrial Average under de kommande månaderna. Den nuvarande stödnivån ligger på 29 000 poäng, och om priset faller under denna nivå kan nästa mål vara 28 500 poäng.

Nasdaq Composite ned -5,07% på veckobasis

Nasdaq Composite (COMP) tappade -5,07% förra handelsveckan och stängde på 10 867,93 poäng. Utsikterna till en mer aggressiv penningpolitik håller investerarna på ett negativt humör, och uppåtpotentialen för Nasdaq Composite är fortfarande begränsad.

Datakälla: tradingview.com

Den nuvarande stödnivån för Nasdaq Composite ligger på 10 500 poäng, och om priset faller under denna nivå kan nästa mål vara 10 000 poäng.

Sammanfattning

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq är fortfarande under press efter att den amerikanska centralbanken beslutade att höja räntorna med 0,75 punkter på onsdagen och signalerade att räntorna kan gå ännu högre än tidigare beräknat. Dynamiken med höga räntor, långsammare tillväxt och försämrade utgifter kommer att påverka företagens vinster negativt, och investerare fortsätter att oroa sig för att en aggressiv Federal Reserve kommer att pressa ekonomin i recession.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer inom minuter med vår föredragna mäklare, Capital.com

9.3/10