Ad

VIDEO: Krypto har blivit att ta pengar – Waves grundare Sasha Ivanov

Av:
Oct 10, 2022
Listen
  • Waves grundare Sasha Ivanov är med i Invezz-podden, där han beklagar kryptons tillstånd
  • Det kommer inte att förändras förrän det löser skalbarhetsproblemet, säger han
  • Ivanov beklagar det faktum att krypto handlar mindre om teknik och mer om pengar nuförtiden

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Jag hade en ganska intressant diskussion i veckan på Invezz-podden med grundaren av kryptovalutan Waves, Sasha Ivanov.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Det var nästan filosofiskt ibland. Sasha beklagade att krypto inte är samma plats som det var för några år sedan; att det till stor del har blivit att ta pengar.

När han tittar runt på alla scams, pump-and-dumps och bedrägerier i utrymmet har han verkligen en poäng. Han nämner också manipulation och hur branschen är så besatt av prisbevakning och pengar att den har tappat kontakten med teknikrötter och uppdrag som den hade i början.

Sasha beskriver att han “aldrig kom in på krypto för pengarna”, utan snarare för tekniken och för att göra en verklig skillnad.

Waves – och Sasha – har faktiskt funnits ett tag. Sasha är inte särskilt orolig nuförtiden om priser trots att Waves tidigare var rankad bland de 10 bästa kryptovalutorna efter börsvärde. Waves har, för protokollet, fallit ner i leden, men är fortfarande förankrade bland de 100 bästa mynten.

Sashas mest påverkande tankar handlade om skalbarhet. Han säger att “krypto aldrig kommer att utvecklas” om det inte löser detta skalbarhetsproblem. Ärligheten är uppfriskande. I ärlighetens namn har han rätt. Det är svårt att hävda att skalbarhet helt enkelt är ett problem som ingen har kommit i närheten av att lösa ännu. Och det finns inget sätt att något kan lösas i stort sett förrän den frågan är avklarad.

Jag frågade honom om Ethereums mycket omtalade Merge – och särskilt sharding-funktionen som är planerad för framtiden – kan hjälpa till att lösa skalbarhetsproblemet. Han är baisse med tanken att sharding kommer att hjälpa Ethereum, och avfärdar det till stor del som en återvändsgränd. Alla tekniska chefer kan tycka att hans skäl är intressanta.

I en tid där de flesta grundare och investerare upprepar samma jargong om att björnmarknader är en tid att bygga, att allt är bra och att det inte finns något att oroa sig för, var det en frisk fläkt att höra Sasha ta upp kryptofrågor så uppriktigt.

Jag frågade honom om han var motiverad att fortsätta. Han sa ja, och svaret var eftertryckligt.

Det fick mig att reflektera över hur krypto har förändrats under de senaste åren. Visst är det oigenkännligt från var det var – idag är det lagligt betalningsmedel i två länder, offentliga företag har det på sina balansräkningar och det tar plats i de största tidningarna i världen.

Men det finns fula delar också. Det finns stöld, girighet och vitriol. Och att förbise allt det gör inte någon någon tjänst. Det var trevligt att höra grundaren av ett stort mynt ta itu med dessa farhågor direkt.

Som alltid, hör gärna av dig med kommentarer.

Fortsätt konversationen på Twitter med @InvezzPortal, @DanniiAshmore och @wavesprotocol eller besök https://waves.tech/ för mer information. 

Invezz.com

Invezz Youtube

Invezz Podcast

Invezz Podcast: Spotify

Invezz Podcast: Apple

Invezz Podcast: Google

Invezz Twitter

Invezz Facebook

Invezz LinkedIn

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
Waves Video