En halv miljard dollar i Ethereum-shorts likviderades när marknaden går uppåt

Av:
okt 27, 2022
Listen to this article
  • Likvidationer av korthandlare med Ethereum toppade en halv miljard under onsdagen och torsdagen
  • Över alla mynt utlöstes korta likvidationer på 1,3 miljarder dollar
  • Börsen som rörde sig kraftigt uppåt efter svagare ränteförväntningar utlöste kryptorörelsen

För kryptokortsäljare har det varit ett bra år.

Den här veckan vände det dock. Ethereum ökade våldsamt uppåt från $1350 till över $1550, och blanka säljare övertalades.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Över 300 miljoner dollar i korta satsningar likviderades på onsdagen, med ytterligare 255 miljoner dollar i wipeouts på torsdagen vilket satte summan över en halv miljard för de två dagarna. Diagrammet nedan från CoinGlass visar hur från ingenstans detta drag kom, med Ethereum-nyheter ganska dämpade under den senaste månaden eller så sedan sammanslagningen.

Vad är korta likvidationer?

En short trade är en satsning på en tillgång som faller i värde. Dessa siffror här är från terminsmarknaden, som ofta är belånade och kan visa överdimensionerade reaktioner på marknadsrörelser i den underliggande tillgången. En likvidation inträffar när priset rör sig mot en handlare i en sådan utsträckning att den ställda säkerheten helt raderas, handeln stängs automatiskt och avkastningen kommer in på hela -100%.

Kortsäljare satsade mot ETH i hopp om att priset skulle släpa, men mjukare data som kom in över ekonomin pressade börsen uppåt då investerare satsade på att Federal Reserve inte skulle vara så aggressiv med räntor som tidigare förväntats. Med ekonomin som gör ont och visar recessionstecken, är tanken att Fed kommer att vara mer tveksam till att fortsätta med denna ultraaggressiva penningpolitik.

Och där börsen går följer krypto. Det dröjde alltså inte länge innan ETH och resten av marknaden exploderade, med ETH som hoppade över $1 500 för första gången sedan mitten av september.

Hur är det med resten av marknaden?

Eftersom krypton är så korrelerad, såg resten av marknaden liknande vinster. Medan ETH gjorde anspråk på flest likvidationer, var summan i korta likvidationer 1,3 miljarder dollar under de två dagarna.

rts

FTX – som alltid – ledde vägen, med över 1 miljard dollar av likvidationerna enbart där. Deras dominans i terminsområdet (deras namn kommer trots allt från ”futures exchange”) är fortfarande stark.