Hur är Utility Token Metacade (MCADE) Annorlunda Från Binance Coin (BNB) och The Sandbox (SAND)

Av:
okt 31, 2022
Listen to this article
  • Nya spelgemenskapsplattform Metacade uppvisar robusta användningsfall för sin nya egna token
  • Utforska upp- och nedgångar för BNB när det kämpar för att hitta användbarhet på en mättad marknad
  • The Sandbox token fortsätter att driva hype, men är dess grunder tillräckligt solida för att överleva stormen?

Närhelst nya kryptoprojekt släpps till allmänheten kommer tokens sällan långt efter. Oavsett om de är rena investeringsinstrument eller Utility Tokens med praktiska användningsfall för deras plattformar – de fungerar alla på något sätt som en del av den framtida utvecklingen av deras projekt.

En relativ nykommling på scenen, Metacade, har visat upp sina utvecklingsframsteg nyligen – visa upp ett informativt whitepaper med information om dess unika användbara token, $MCADE. Platformen siktar på explosiv tillväxt, och vill snabbt integrera sig som en föregångare i framtidens spelande över Web3.0 och metaverse. 

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I den här artikeln dyker vi ned i $MCADE och ser vad som skiljer det från två för närvarande populära användbara tokens – Binance Coin känd som BNB och The Sandbox-spelets SAND-token. När det gäller vilket som har potential att bli det bästa myntet låter vi dig bedöma.

En introduktion till Metacade

The Metacade siktar på  att vara en livlig Web3-gemenskap där människor med liknande intressen, såsom Web3-kultur och GameFi-teknik, kan mötas för att spela spel, hitta nya jobbmöjligheter och dela sina erfarenheter med varandra. I hjärtat av detta samarbete hittar vi $MCADE-token – huvudvalutan som underlättar interaktioner över Metacade-plattformen.

Vad vi vet om $MCADE – Token som får Metacade att Fungera

Efter att ha konsumerat allt från white papers och utveckla-Q&As, har vi en klar uppfattning om $MCADE-token och hur den ska användas över dess plattform.

Primär användning inom Metacade

Som en återspegling av Metacades grund inom spel, är $MCADE avsedd att användas för en mängd relaterade fall:

      Få inträde till turneringar och dragningar och fungera som en belöningsvaluta

      Spela spel inom arkaddelen av Metacade.

●       Få belöningar för play to earn spel

      Köpa spel- och plattformsprodukter

      Spelutvecklingsaspekter, såsom betalning för möjligheter till betatestning

●   Finansiering av spel – tillhandahåller bidrag till spelutvecklare för att skapa sina projekt (vinnare av bidrag röstade fram av gemenskapen)

Som med andra kryptovalutaplattformar planerar Metacade också att erbjuda möjligheten att stejka deras token  – vilket i huvudsak möjliggör en nivå av passiv inkomst för användare som föredrar ett tillvägagångssätt med utdelning.

I sammanfattning av alla dessa aspekter kan vi se att $MCADE har både en sund inställning när det gäller dess utgivning, såväl som utmärkta användarfall som nära integreras med dess plattform mer fullständigt än de flesta projekt på marknaden.

Hur Skiljer Sig $MCADE Från BNB och SAND?

$MCADE har några viktiga skillnader att ha i åtanke när man jämför det med Utility Tokens som BNB och SAND. Att förstå relevansen av dessa är avgörande om du planerar att investera i någon av dem, så låt oss titta på varför $MCADE sticker ut.

BNB – En Utility Token med stor användarbas

Binance-myntet (BNB) skapades med handel i åtanke, marknadsförs som en Utility Token som minskar avgifterna på dess inhemska Binance-börs. Med tiden har den utvecklats, och BNB kan nu också användas för att betala för resekostnader (som hotell och flygbokning), för att köpa virtuella presenter, för att handla med kreditkort och mycket mer.

Därför fungerar BNB Binance Coin som ett grundläggande transaktionsmedium, ungefär som en valuta – och som vilken valuta som helst är BNB känsligt för marknadsförhållanden, både bra och dåliga. Det senaste året har Binance granskats av SEC för dess affärspraxis, vars press påverkade BNBs värde negativt och pressade det till ett lägsta värde under 200$.

SAND – Spelupplevelser och voxel-tillgångar

Från utsidan kan The Sandbox-spelet och dess $SAND Utility Token likna Metacade och $MCADE.

Medan The Sandbox är en gemenskapsbaserad plattform, fokuserar den främst på speldesign. Dess användare kan antingen arbeta individuellt eller gå samman för att skapa spelupplevelser och tillgångar. Den vanligaste drivkraften bakom Sandboxens ekonomi fokuserar på att skapa och dela föremål som kallas voxel-tillgångar. Voxel-tillgångar är i huvudsak 3D-modeller – animerade eller statiska, som kan skapas och sedan säljas av deras artister för användning i Sandbox-spel i utbyte mot Utility Tokens.

Det finns också en spelskapare, som gör det möjligt för designers att skapa spel med hjälp av Sandboxens inbyggda kodningsramverk. Dessa kan också säljas mot plattformens valuta, som köparna sedan kan använda med en exklusiv licens.

Slutligen finns det en marknadsplats – där handeln med både skapade tillgångar och spel sker – ungefär på samma sätt som en NFT handlas. Det är i The Sandbox marknadsplats som mycket av hypen uppstår, även om det kan vara som i fallet med vissa andra NFTs där ute – kvaliteten följer inte alltid hypen. Detta kan förklara att många investerare där ute ställer frågan: ”Varför har The Sandbox gått ned?”

$MCADE – Strävar efter att vara den bästa Utility Token genom olika funktioner

Som du kan se, medan $MCADE delar viss användbarhet med både BNB och SAND – kommer dess fördelar verkligen i fokus när vi tittar på de andra plattformarnas frågor kring marknadsstabilitet och projekthållbarhet.

När man investerar i en kryptovaluta som endast existerar för transaktioner spelar marknadskrafterna och dess plattformsfundament en betydande roll för hur stabil investeringen kan vara över tid. Även fast Binance Coin BNB kan användas för en mängd olika transaktioner, kan dess volatilitet över tid göra det till en riskabel investering framåt och definitivt inte den bästa Utility Token att överväga.

Så The Sandbox Utility Token, med sina tillgångar och spelmarknader, har stor nuvarande potential – det är den långsiktiga hållbarheten hos plattformen som ett nav för främst designers som skapar frågor om hur långt trenden kan sträcka sig. Utan en diversifierad bredd av användare och följaktligen en lojal kundbas, blir det allt svårare att fastställa värdet på token över tiden.

Genom att ha det gemenskapscentrerade stödet från Metacade bakom sig, både vad gäller spelarpopulationen och utvecklarteamen, är $MCADE redo att erbjuda både långsiktig stabilitet och stark hållbarhet när den fortsätter att utvecklas. För att de bästa Utility Tokens ska sticka ut måste de erbjuda användningsfall som integreras universellt över deras plattform – och det ser ut som att $MCADE är i färd med att forma sig fint för att passa in i denna form.

Du kan ta reda på mer om BNB här.

Läs mer om SAND här.

Du kan delta i Metacade-förköpet här.