Konst & Blockkedjan: Intervju med HOFA Gallerys medgrundare

Av:
nov 16, 2022
Listen to this article
  • HOFA Gallery har lanserat Londons första DAO för konstsamlare
  • HOFA säger delägande och effektiv form av vinstdelning är några av fördelarna som DAO erbjuder
  • Vi intervjuar medgrundaren Elio d'Anna om lansering på en björnmarknad, blockkedje-fördelar, NFT:er och mer

Det har varit en galen vecka för nyheter om kryptovaluta, eftersom en av världens största börser, FTX, plötsligt ansökte om konkurs efter avslöjanden om förskingring av klienttillgångar.

Detta är utan tvekan ett stort slag mot kryptons rykte. Det finns dock fortfarande innovation i utrymmet, med människor som driver blockkedje-teknik för att störa alla branscher de kan.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Detta sträcker sig till konsten, där NFT:er har kastat in en spännande del i mixen. NFT:er exploderade under pandemiboomen, med flera försäljningar som samlade in miljoner och miljoner dollar. Sedan dess har utrymmet fallit tillbaka, men tekniken fascinerar fortfarande många. Detta inkluderar HOFA Gallery, som nyligen har lanserat Londons första DAO för konstsamlare.

Jag intervjuade HOFA Gallerys medgrundare Elio D’Anna för att ta reda på exakt vad detta betyder, vilken fördel blockkedjan erbjuder och hur olika sentiment i branschen är idag, jämfört med förra årets boom.

Invezz (IZ): Kan du förklara vad denna DAO är i mycket enkla termer?

Elio D’Anna (EDA): HOFA DAO-medlemskapsprogrammet är ett decentraliserat ekosystem som tillsammans utför verk av 100 ledande samtida konstnärer, inflytelserika digitala skapare och samlare. DAO kommer att styras av sina medlemmar, vilket ger rösträtt till både konstnärer och samlare vid framtida förvärv via NFT-medlemskap och genom dess styrningstoken: ARTEM Coin.

IZ: Vilka fördelar har en DAO här, i motsats till att ha ett liknande syndikat som man kan köpa sig in i, men som inte är hemmahörande i blockkedjan?

EDA: DAO kommer att erbjuda styrning och rösträtt vid förvärv av DAO-konst genom ett medlemskapsprogram som kommer att ge delägande av hela konstportföljen, vilket ger våra medlemmar en exklusiv anslutning till var och en av de 100 konstnärerna som tillhör samlingen.

Utöver detta kommer portföljen att aktivt ställas ut över exklusiva utställningar på ledande konstmässor över hela världen (ART MIAMI, KIAF SEOUL, ISTANBUL CONTEMPORARY, ART DUBAI etc.) och med jämna mellanrum på varje HOFA Gallery-plats.

DAO erbjuder också en mycket effektiv form av vinstdelning. Tack vare blockkedje-medlemskapet kommer artister och kunder omedelbart att kunna dra nytta av försäljningen av portföljen genom smart kontraktsteknik.

Dessutom kommer DAO att dra nytta av HOFA Gallerys utbildningsplattform genom att erbjuda ett Learn To Earn-program (L2E) med ytterligare belöningar.

IZ: Hur mycket bredare demografi tror du kommer att nås som ett resultat av det delägande som en DAO kan erbjuda?

EDA: Via DAO kommer vi att kunna nå en utökad publik och engagera en yngre demografi med en låg-medelstor köpkraft. Denna metod skulle potentiellt hjälpa och öka antalet individer att samla på samtida konst, eftersom den nuvarande genomsnittliga konsolen för ett samlarverk varierar mellan £5k-£50k. Bråkdelägande är därför den tänkta lösningen för att demokratisera en marknad som historiskt sett varit exklusiv för ett utvalt antal människor.

IZ: Vilken är den övergripande attityden i branschen – från traditionella konstgallerier, investerare och andra intressenter – till NFTs och andra blockkedje-relaterade konstprojekt som denna DAO?

EDA: HOFA Gallerys inställning till Metaverse förblir oförändrad: att överbrygga klyftan mellan den fina konstvärlden och den nya generativa och digitala konsten. Sedan etableringen av sin digitala plattform 2018 har galleriet accepterat kryptovaluta och är erkänt som en av de ledande katalysatorerna för att främja och kommersialisera digital konst.

IZ: Är det skrämmande att lansera DAO nu, med tanke på vad som har hänt på den bredare NFT-marknaden under det senaste året?

EDA: Det finns en ihållande risk på grund av marknadens skrämmande karaktär, men det är just detta tillstånd som har förstärkt betydelsen av kryptovalutor och NFT för att skapa möjligheter för individer inom samhället.

Vårt förtroende härrör också från vår framgångsrikt etablerade gallerimiljö, med tillägget av att lansera HOFA.io under de senaste åren, samt bilda ”Kreation”, som gör att vi kan tro att vi är perfekt utrustade för att trivas oavsett marknadens tillstånd .

IZ: Har du några fler planer på att ta dig längre in i blockkedje-/konstvärlden?

EDA: Vi ser fram emot att bli en integrerad del av sektorn och ytterligare cementera oss inom kryptogemenskapen. Våra ansträngningar kommer att fortsätta att prioritera och förbli fokuserade på våra konstnärer och samlare, vilket säkerställer elitservice för båda samtidigt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer inom minuter med vår föredragna mäklare, Capital.com

9.3/10