Bör jag köpa Deere & Company-aktier efter Q4-resultatet?

Av:
nov 24, 2022
Listen to this article
  • Deere-aktien har rört sig i en uppåtgående trend de senaste veckorna
  • Den starka stödnivån ligger på $400
  • Deere rapporterade bättre än väntat fjärde kvartalet i onsdags

Deere & Companys (NYSE: DE) aktier har gått upp mer än 25% sedan början av oktober 2022; bolaget rapporterade bättre än väntat fjärde kvartalet i onsdags, och det förväntar sig att se starka trender under räkenskapsåret 2023.

Deere förväntar sig att se starka trender under räkenskapsåret 2023

Deere & Company tillverkar olika utrustningar över hela världen och verkar inom tre segment: jordbruk och gräs, bygg och skogsbruk samt finansiella tjänster.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Deere-aktien har rört sig i en uppåtgående trend de senaste handelsveckorna, och bolagets verksamhet har visat sig stabil under det fjärde räkenskapskvartalet.

Deere & Company rapporterade bättre än väntat resultat för fjärde räkenskapskvartalet denna vecka; totala intäkterna har ökat med 39,6% jämfört med föregående år till $14,35 miljarder, medan GAAP EPS var $7,44 (slog med $0,34).

Företagets vinst från stora jordbruksmaskiner mer än fördubblades; ändå är det viktigt att notera att kvartalsförsäljningen och vinsten också ökade på grund av stigande priser och högre produktleveranser då flaskhalsarna i leveranskedjan för delar lättade.

De totala intäkterna har ökat över förväntan (+890 miljoner), och John C. May, VD för företaget, sa att han ser fram emot ytterligare ett starkt år 2023 baserat på positiva gårdsfundament och flottdynamik, samt ökade investeringar i infrastruktur. John C. May lade till:

Dessa faktorer förväntas stödja en god efterfrågan på vår utrustning. Samtidigt har vi förtroende för den smarta industriella verksamhetsmodellen och vår förmåga att leverera lösningar som hjälper våra kunder att bli mer lönsamma, produktiva och hållbara.

Deeres verksamhet fortsätter att växa och företaget visade än en gång förmågan att, även i dessa tuffa tider, uppnå utmärkta resultat.

Trots detta bör potentiella investerare komma ihåg att med ett börsvärde på 132 miljarder dollar är Deere inte billigt, och det finns bättre investeringsmöjligheter för tillfället.

Enligt pris/försäljningsförhållande (börsvärde/intäkter) handlas Deere-aktien till 2,75, vilket är högre än pris/försäljningsförhållandet för Caterpillar Inc (NYSE: CAT), som handlas till ett P/S på 2.28.

Den nuvarande direktavkastningen på 1% verkar inte heller attraktiv i den rådande ekonomiska situationen, där den amerikanska centralbanken fortsätter att agera aggressivt.

Deere-aktien fortsätter att handlas nära rekordnivåer, det bokförda värdet per aktie är runt 67 dollar, och om den amerikanska aktiemarknaden går in i en mer betydande korrigeringsfas kan aktiekursen vara på mycket lägre nivåer.

Tjurar kontrollerar prisrörelsen

Deeres aktiekurs har stigit de senaste veckorna, och för närvarande kontrollerar tjurar prisrörelsen.

Tekniskt sett kan Deere-aktier avancera över de nuvarande prisnivåerna i december 2022, särskilt om Federal Reserve antyder att räntehöjningarna ska sakta ner. Ändå bör potentiella investerare komma ihåg att vid nuvarande pris är Deere-aktier inte billiga.

Datakälla: tradingview.com

Den starka stödnivån ligger på $400, och om priset faller under denna nivå kan nästa mål vara $350.

Sammanfattning

Deere & Company rapporterade bättre än väntat fjärde kvartalet denna onsdag, och de förväntar sig att se starka trender under räkenskapsåret 2023. Deere-aktien har avancerat mer än 25% sedan början av oktober 2022, men investerare bör komma ihåg att Deere-aktier inte är billiga till det aktuella priset.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer inom minuter med vår föredragna mäklare, Capital.com

9.3/10