Topp 10 Play-to-Earn-spelen att investera i under 2023

Av:
Jan 4, 2023
Listen to this article
 • Play-to-Earn-spel ser ut att klara av den tuffa kryptovintern 2023
 • Metaverse-spelens tillväxt kommer att fortsätta nästa år
 • Det finns utmärkta möjligheter för investerare att generera avkastning från Play-to-Earn-titlar

Play-to-Earn-spel (P2E) är blockkedjeproducerade titlar som belönar spelare med digitala pengar eller NFT:er då de lyckas att övervinna utmaningar eller nå framgång i turneringar. Sedan covid-19-pandemins nedstängningar har dessa GameFi-titlar vuxit i popularitet och visar inga tecken på att sakta ner.

Detta gör kryptospel till en av de mest attraktiva sfärerna för potentiella investerare – det finns chanser för fin avkastning. Detta gäller även under den nuvarande björnmarknaden som påverkar tillgångar som BTC.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Här är 10 av de bästa företagen som erbjuder Play-to-Earn-spel att investera i under 2023:

 • Metacade (MCADE)
 • The Sandbox (SAND)
 • Decentraland (MANA)
 • Axie Infinity (AXS)
 • Gods Unchained (GODS)
 • My DeFi Pet (DPET)
 • Alien Worlds (TLM)
 • Illuvium (ILV)
 • CryptoBlades (SKILL)
 • Silks (STT)

1. Metacade (MCADE)

Metacade är en virtuell spelarkad på blockkedjan med flera titlar som kommer att revolutionera GameFi-branschen med sin innovativa och omfattande färdplan. Med ett stort utbud av uppslukande P2E-titlar samt andra intjäningsmöjligheter för användarna, ser Metacade ut att bli ledande när metaverse-spel fortsätter att växa.

Höjdpunkter i plattformens spännande whitepaper inkluderar det banbrytande Metagrant-programmet. Detta är en finansieringskälla där spelutvecklare kan ansöka om medel för att förvandla spelidéer till verklighet. De spelidéer som får mest support från communityn kommer att få finansiering. Dessutom finns planer på att lansera en annonsplats för jobbmöjligheter under Q1 2024, där användare kommer att kunna hitta de bästa karriärmöjligheterna i Web3 och GameFi-utveckling. Ytterligare höjdpunkter inkluderar övergången till en fullt fungerande och självförsörjande decentraliserad autonom organisation (DAO) före Q4 2024.

Projektets pre-sales beta-fas samlade in $1,5 miljoner på drygt fyra veckor. Detta gör att Metacade ett utmärkt alternativ som Play-to-Earn-spel att investera i under dess pre-sale. Denna investering kommer sannolikt att generera fin avkastning under de kommande månaderna och åren.

>>> Du kan delta i Metacades pre-sale här <<<

2. The Sandbox (SAND)

The Sandbox är ett decentraliserat blockkedjenav som har utmärkt tillgänglighet och inte kräver superavancerade datorkunskaper. Spelare kan bygga, skapa, dela och handla karaktärer, spel och 3D-världar i metaverse genom en blockig estetik som liknar Minecraft och Roblox.

Det är en av de mest lättanvända plattformarna för blockkedjespel. Detta beror inte minst på dess lättanvända skaparläge. Människor utan vidare erfarenhet av kodning kan då använda detta intuitiva verktyg för att skapa uppslukande världar och spel för andra på plattformen att spela.

Ju fler användare som bygger, desto bättre är intäktspotentialen vid handel med NFT:er på plattformen. I nuläget finns cirka 50 % av SAND-tokens tillgängliga att köpa, vilket gör att SAND:s redan etablerade popularitet bland kryptospelare kan stärkas ännu mer. På så sätt är det ett av de mest lovande företagen som erbjuder Play-to-Earn att investera i, med utmärkta potentiella vinster att kamma hem.

3. Decentraland (MANA)

Decentraland är en öppen värld baserad på virtuell verklighet, som låter användare köpa sina egna virtuella fastighetstomter och skapa 3D-världar. Tomter finns tillgängliga i form av LAND-tokens, och när de väl har köpts kan användare skapa vad de vill – från att öppna en onlinebutik för att tjäna MANA-tokens till att bygga en virtuell nöjespark, som Warner Music har gjort.

Plattformen är en DAO, vilket betyder att den helt uppslukande virtuella verklighetsvärlden styrs och leds av dess community-användare. Detta skiljer Decentraland från andra virtuella verklighetsvärldar i metaverse, eftersom användarna röstar om världens framtida riktning och styrningspolicy.

Decentralands metaverse utvecklas ständigt. Nya projekt skapas hela tiden och plattformen har då lockat till sig ett gäng stora namn inom populärkulturens och storföretagens värld. Paris Hilton, JJ Lin och JP Morgan återfinns bland dem som har köpt virtuella tomter i Decentraland, vilket påverkar priset på specifika närliggande LAND-tokens. Dessa stora namn och den ständiga utvecklingen av Decentralands miljö gör MANA till ett perfekt alternativ för alla som tittar på företag som erbjuder investeringsmöjligheter i Play-to-Earn-spel.

4. Axie Infinity (AXS)

En av P2E:s största titlar, Axie Infinity, är ett så kallat trade-and-battle-spel som på flera sätt liknar Pokemon Go. Spelare samlar och uppfostrar NFT:er från Ethereum som kallas “Axies” innan de slåss mot andra användare online. Vinnaren av varje strid vinner belöningar.

Det finns en mängd olika typer av Axies som spelare kan välja mellan – var och en av dem kommer med oändliga möjligheter för anpassning och utveckling. Belöningar kommer i form av Smooth Love Potion (SLP) tokens, som kan säljas för AXS-mynt, spelets egen kryptovaluta.

Även om Axie Infinitys användarbas har minskat avsevärt under den nuvarande björnmarknaden från sin högsta nivå på 2,78 miljoner i början av 2022, vilket ledde till att SLP förlorade mer än 99 % av sitt värde, garanterar spelets solida och lojala följare i Sydostasien plattformen en spännande framtid.

I december 2022 finns mer än 60 % av det totala utbudet av AXS-mynt tillgängliga att köpa. På så sätt ser AXS ut som en bra investering för ett starkt 2023. Det kan helt enkelt sägas vara ett utmärkt val krypto-fans som letar efter företag som erbjuder Play-to-Earn-spel att investera i.

5. Gods Unchained (GODS)

Gods Unchained är ett av de mest populära spelen för NFT-handel i metaverse, som inte bara erbjuder spelare utmärkta P2E-möjligheter utan, till skillnad från de flesta GameFi-titlarna, också är gratis att spela. Detta gör det till en utmärkt startpunkt för alla som letar efter en introduktion till metaverse-spel.

Spelare samlar kort och tävlar mot andra spelare i strider och dueller för att få belöningar. Teknologin baserad på Ethereums blockkedja ger spelare digitalt ägande av sina kort och tillåter dem att förvalta, handla och köpa dem, för att ge dem den bästa chansen till framgång i striden.

Plattformens egen kryptovaluta heter GODS, vilken låter spelare köpa kortpaket och kistor och skapa sina egna NFT:er. Dessutom kan dessa tokens användas för insats för att få belöningar. Detta ger en mycket djupare spelupplevelse än vad traditionella korthandelsspel kan erbjuda. GODS har planer på att släppa säsongsbetonade spelpaket, och har en lojal kundbas, vilket gör att projektet ser ut att fortsätta vara ledande inom Web3s konkurrenskraftiga korthandelsvärld framöver. 

6. My DeFi Pet (DPET)

My DeFi Pets är ett blockkedjebaserat spel som låter användare föda upp virtuella husdjur. Spelets egen kryptovaluta heter DPET. Spelare i en viss generation kommer ihåg Tamagotchis; My DeFi Pet utökar den idén genom att dra nytta av Web3-teknik.

Förutom att föda upp husdjur kan spelare köpa, sälja och byta husdjur på marknaden i spelet. Skräddarsydda NFT:er av deras husdjur kan skapas med olika alternativ, inklusive att ändra deras färg, ögon och huvudform, lägga till vingar och utveckla deras päls mönster.

DPET används för att köpa föremål på spelets hemsida eller på marknadsplatsen för att handla med NFT och köpa djurfoder, kläder eller tillbehör för husdjur. Med bara 16 % av de 100 miljoner DPET-mynt som för närvarande är i cirkulation, finns det en enorm möjlighet för My DeFi Pet att växa 2023 och för vinst att göras av investerare som letar efter investeringsmöjligheter i Play-to-Earn-spel. 

7. Alien Worlds (TLM)

Alien Worlds är ett ledande sci-fi-äventyr, tillika P2E-spel, baserat på utomjordingar, i metaverse. Spelets mål är enkelt. Det handlar om att spela, bryta och uppgradera främmande NFT-arter som kan användas för att hitta olika föremål och ge sig själva den bästa chansen att lyckas.

Varje spelare får en spade för att börja bryta den egna kryptovalutan, Tilium (TLM), på en vald tomt. TLM används sedan för att förvärva NFT:er på spelets handelsplats och kan satsas i utbyte mot konsultation om spelets styrning och beslutsprocess. Det finns också utrymme för TLM-innehavare att generera en passiv inkomst genom att hyra ut sin mark, vinna strider mot andra användare och genom satsning av krypto.

Ungefär en tredjedel av det tillgängliga utbudet av TLM-mynt är i cirkulation i december 2022. Med tanke på att Alien Worlds är ledande när det kommer till grym GameFi med sci-fi-tema samt erbjuder fina Play-to-Earn-möjligheter är det potentiellt en bra investering för 2023. 

8. Illuvium (ILV)

Illuvium är en plattform för att köpa och sälja digital mark och att spela, för både PC- och Mac-användare. Med Ethereums blockkedja kan användare spela detta äventyrsspel med sci-fi-tema som möjliggör utforskning av sju utomjordiska landskap. Spelets syfte är att samla NFT-varelser och slåss mot andra användare för att få belöningar.

Spelet har mer än 100 monster som styr utomjordiska territorier och kan samlas in, tränas och kombineras för att göra dem bättre. Dessa varelser kallas Illuvials. Belöningar ges till spelare i form av ILV-tokens då de slutför uppdrag, tävlar i turneringar och satsar ILV på strider i Leviathan Arena.

Illuviums spännande narrativ lockar sannolikt många nya spelare under 2023, vilket gör det till en attraktiv investeringsmöjlighet för P2E-fans.

9. CryptoBlades (SKILL)

Cryptoblades är ett rollspel på Binance Smart Chain som använder SKILL som egen kryptovaluta. Spelare köper SKILL-tokens för att köpa karaktärer och köpa eller skapa vapen för att ta sig an motståndare i strider.

Idén med spelet är enkel – det handlar om att skapa de mest potenta karaktärerna som är möjligt och vinna strider mot fiender för att tjäna belöningar i form av SKILL-tokens. Dessa tokens kan tas ut, säljas eller användas för att köpa andra tillgångar i spelet, såsom vapen, för att stärka varelserna.

90 % av plattformens utbud av en miljon tokens är för närvarande i cirkulation, vilket innebär att P2E-investerare som ser stor potential i CryptoBlades som ett företag med Play-to-Earn-spel, måste agera snabbt för att potentiellt generera avkastning. 

10. Silks (STT)

Silks är ett uppslukande hästkapplöpningsspel med fantasy-tema i metaverse som ger spelare möjlighet att förverkliga sitt ägande av kapplöpningshästar och träningsdrömmar. Genom att följa utvecklingen av en häst från föl till tävlingslopp har Silks unika Web3-erbjudande en enorm potentiell publik att locka.

Spelare kan föda upp, köpa och byta hästar på spelmarknaden med hjälp av STT-tokens. Passiv inkomst kan tjänas in genom att tävla i hästkapplöpningar och vinna prispengar, precis som i verkliga livet. Med mer än 10 000 hästar tillgängliga, som var och en har sin egen identitet och tillgångar, har Silks ett enormt djup i spelet.

Dessutom kan spelare köpa mark för att bygga en hästgård, föda upp sina egna hästar och ta del av verklig framgång. Silks ser ut att slå igenom 2023 och ge utmärkt avkastning för investerare som köper nu.

Sammanfattningsvis

År 2023 ser ut att bli ett år av ständig tillväxt inom metaverse-spel. Detta kommer som en naturlig följd efter framgångarna 2022, trots de tuffa kryptomarknaderna. Medan var och en av de tio P2E-titlarna som listas här är spännande investeringsmöjligheter, ser Metacade ut att vara det bästa alternativet för investerare som letar efter alternativ 2023.

Den omfattande och mångsidiga färdplanen och planerna att bli en fullfjädrad DAO, kombinerat med flera intäktsmöjligheter på plattformen, gör att Metacade ser ut att vara ett enormt attraktivt investeringsalternativ. MCADE:s pre-sale är för närvarande i första steget, då MCADE-tokens finns tillgängliga för $0,01 styck. Detta innebär att avkastning på kort sikt är möjlig för dem som investerar nu, snarare än senare, eftersom priset ökar till $0,02 när denna pre-sale avslutas.

Du kan köpa de bästa kryptovalutorna inom P2E på eToro här.

Du kan delta i Metacades pre-sale här.