Ad

Nexos talesman: Shulev är en “missnöjd” före detta anställd som berättar om “någon FUD han läste online”

Av:
Jan 18, 2023
Listen
  • Nexos medgrundare Georgi Shulev påstås ha skrivit ett e-postmeddelande från 2020 där företaget trashades.
  • Shulev hävdar att Nexo är engagerad i "handlingar som är olagliga".
  • En talesperson för Nexo säger till Invezz att Shulev "har ingen kunskap om företagets verksamhet".

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Kryptovalutalångivaren Nexo (NEXO/USD) var på mottagandet av ännu en oroande nyhet om kryptovaluta. På onsdagen publicerade BestBrokers.com vad de beskriver som ett e-postmeddelande “som påstås ha skrivits av en av företagets medgrundare Georgi Shulev.”

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Enligt en översättning av brevet skrivet på bulgariska, skriver Shulev att företaget är engagerat i “olaglig verksamhet” i sitt hemland Bulgarien och runt om i världen.

Men efter att ha läst e-postmeddelandet några gånger är jag mindre övertygad om att den senaste Nexo-nyheten har någon chans att krascha tokenen i glömska och orsaka ännu större skada på kryptogemenskapen vid en tidpunkt då Bitcoin (BTC/USD) kan ha hittat viss stabilitet.

Anklagelserna mot Nexo del 1: aktieägande

Copy link to section

E-postmeddelandet i fråga skrevs tydligen 2020 som ett svar till Zeus Capital, ett globalt kapitalförvaltningsbolag. Shulev menar dock att Zeus bara är en front för Nexo att manipulera marknader och hjälpa till att flytta ett mynt i den riktning som genererar vinst för Nexos innehav.

Hur som helst, e-postmeddelandet börjar med mycket förakt mot ledningsgruppen och det finns en bitter konflikt mellan Shulev och företagets andra grundare angående aktieägande i företaget.

Det här är en historia som har utspelat sig otaliga gånger tidigare och på mycket större företag. Minns när Bill Gates försökte trycka ut Paul Allen från företaget när han kämpade mot cancer eller när Mark Zuckerberg spädde på Facebook-aktier för att få ut sin vän Eduardo Saverin.

Kanske Shulev har en giltig poäng och han blir verkligen lurad av Nexo angående ersättning. Men detta är inte något som är särskilt anmärkningsvärt eller något som skulle få en Nexo-kund att fly från plattformen så snabbt som möjligt.

Anklagelserna mot Nexo del 2: det “verkliga problemet”

Copy link to section

Shulev fortsätter att det “verkliga problemet” på Nexo är “medarbetarnas engagemang i verksamheten och ansvar för handlingar som är olagliga.”

Det här låter oroande. Vad är dessa olagliga aktiviteter? Kan det relatera till den senaste polisrazzian på Nexos kontor som involverade kontraspionjärer (!).

Nej.

Tydligen presenterade Zeus ett oerhört baisseartat fall mot Chainlink (LINK/USD) som argumenterade för en 99% nedåtpotential. Under tiden har Nexo öppna korta positioner i LINK så att de skulle tjäna på myntets kollaps.

Det är allt? Jag menar, om det stämmer är det här dåligt beteende. Men detta är amatörarbete jämfört med vad aktiekortssäljare går igenom för att driva sin avhandling. Mest anmärkningsvärt är att Bill Ackman spenderade hundratusentals dollar på lobbyister i Washington för att förstöra Herbalife så att han kan tjäna bra på sin korta satsning.

Nexos talesman: Shulev “har ingen kunskap om företagets verksamhet”

Copy link to section

Till skillnad från den ursprungliga Bestbrokers-rapporten, kontaktade Invezz Nexo för att kommentera det rapporterade mejlet.

Enligt en Nexo-talesman är Shulev bara en “missnöjd före detta anställd” som inte har “kunskap om företagets verksamhet.” Han återberättar bara någon FUD han läst online.

Shulev var också på tapeten av ett misslyckat förskingringsförsök “beträffande Nexo-tillgångar som han försökte behålla efter avslutad anställning.”

Medier täckte en domstolsdom där Shulev beordrades att överlåta kontrollen över ett handelskonto som innehar Nexos företagstillgångar. Nexos uttalanden tillägger:

Mr Shulev misslyckades återigen att följa och lämna tillbaka Nexos tillgångar, vilket fortsatte till en rättegång den 5 april 2022 inför Mr. Justice Henshaw. Nexo är nöjd med att domstolen har kommit fram till dess fördel och att de till fullo instämmer i det ärende som de förde fram.

Min uppfattning: det här är en icke-berättelse, berättelse

Copy link to section

Allt FUD-y väcker uppmärksamhet och investerare är naturligtvis på kanten. Även om Shulevs påståenden faktiskt är sanna, så handlar det verkligen om en grundartvist om aktieägande och ett riktigt dåligt sätt att tjäna på en kort position. Jag menar, allt Nexo behövde göra var att vänta på att kryptovintern skulle slå sig in. Men det är mer än poängen.

Ingen låtsas att Nexo är någon slags kryptoälskling. Ingen är det. Alla företag har sin del hemligheter och anklagelser om fel, men låt oss inte ägna mycket uppmärksamhet åt de dåliga historierna som drar nytta av FUD.

Finns det giltiga skäl att oroa sig för Nexos pågående verksamhet? Säkert. Invezzs dataanalytiker Dan Ashmore sammanfattade dem i sin senaste artikel här.

Dan hävdar att Nexo tillsammans med den bredare kryptoutlåningsgemenskapen lider av en brist på total och fullständig transparens för ett företag som verkar “inom en gråzon av lagen.” Han skriver:

Det följer av bristen på transparens att kunder som investerar i företaget tvingas spela att allt är över styr. Och det kan vara bra – allt kan verkligen vara ovanligt, det finns inga bevis som tyder på något annat. Men det är just det – en chansning och blind tro på chefernas ord.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
Chainlink Nexo Kryptovaluta