CROWN tillkännager rösträtt för filmer, medan krypton kämpar sig igenom smärtan

Av:
Jan 31, 2023
Listen
  • Krypto har härjats, särskilt metaversen, men det finns fortfarande företag där ute
  • Metaverses fall symboliseras av Facebooks fall sedan omprofileringen till Meta
  • CROWN tillkännager rösträtt för kommande filmer, trots fortsatta strider i metaversen

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Du kan bli förlåten för att tro, med tanke på blodbadet från 2022-års krypto-pullback, att innovation i rymden är över.

Det finns dock fortfarande företag som arbetar i utrymmet.

Målet att öka tillgängligheten svävar ofta runt i kryptocirklar som en potentiell fördel med kryptovaluta. Även om finansiella applikationer vanligtvis är prioritet, finns det ambitioner att driva bortom detta också.

Underhållning är ett sådant exempel. Konsumenter har traditionellt aldrig haft input till den kreativa riktningen av ett företags produktioner, eller åtminstone inte direkt. Den här veckan meddelade ett metaverseföretag att de kommer att ge tokeninnehavare möjligheten att rösta på karaktärer i tre kommande animerade filmer.

Filmerna beräknas ha en budget på mellan $15 miljoner och $16 miljoner, och kommer att skapas av T&B Media Global. Det metaverse-företaget som ger fans rätt att rösta på dessa karaktärer är CROWN Token Project.

De tre kommande filmerna heter Looking for Gods, Forestias och Blue City.

Naturligtvis är konkurrensen här hård, och utrymmet har härjats under det senaste året. Där metaverse brukade vara en fashionabel fras som lovade en okänd framtid, är den nu nästan symbolisk för tjurmarknadshysteri på höjden av pandemiårens nollränte- och pengatryckningsbonanza.

Vi har sett Facebook kämpa efter omprofileringen som Meta, med tusentals anställda uppsagda förra månaden. Dess aktiekurs sjönk med 70% under ett år efter att det omvandlades till Meta och omfamnade metaversen. Även efter det tekniska rallyt de senaste veckorna är det fortfarande ned över 50%.

Om Meta har det kämpigt, föreställ dig hur illa det är för de mindre företagen.

Trots det fortsätter showen, och projekt som CROWN syftar till att bygga och skapa nytta för dem som fortfarande tror.

Huruvida framgång kan uppnås i detta nya paradigm med höga räntor, med kryptons rykte väldigt mycket i rännstenen, återstår att se.