On-chain-data visar hausseartad tillväxt för game-fi-universum

Av:
Mar 9, 2023
Uppdaterad: Mar 10, 2023
Listen
  • Per DappRadar återhämtade sig kedjans spelaktivitet i början av 2023 efter ett "tufft" 2022.
  • Spelare står för ungefär hälften av all dapp-aktivitet.
  • Investerare bör fokusera på spelprojekt som prioriterar en användarupplevelse.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Enligt DappRadars senaste spelrapport återhämtade sig on-chain-spelaktiviteten från ett “tufft” 2022 i början av 2023. De vanligaste aktörerna inom game-fi-sektorn är de vanligaste aktörerna inom game-fi-sektorn, främst Gala Games (GALA/USD), Axie Infinity (AXS/USD), Decentraland (MANA/USD), Floki Inu (FLOKI/USD), bland många andra.

I spetsen är Floki som är upp 380%, följt av Wemix med 322% då game-fi-universumet visar hausseartade tecken på tillväxt, åtminstone enligt en anmärkningsvärd branschanalysrapport.

Utrymmet är säkert tillräckligt stort för att många aktörer ska kunna ta en meningsfull marknadsandel. Investerare bör överväga en diversifierad portfölj med flera projekt, inklusive etablerade företag och nykomlingar som Metacade som vill injicera en ny grad av fräschör.

Game-fi är positionerat för att växa

Enligt DappRadar pekar on-chain-data på en ökning med 1,31% i spelaktivitet i januari. Som helhet fanns det 858 621 dagliga Unique Active Wallets (dUAW) och detta utgjorde nästan 50% av all dapp-aktivitet.

Dessa siffror är fortfarande relativt små jämfört med den övergripande spelindustrin som lockar 2,69 miljarder konsumenter över hela världen. Faktum är att uppskattningar av spelintäkter på 170 miljarder dollar 2022 är fem gånger större än den globala försäljningen av biljetter för filmer. Vissa uppskattningar pekar på en global spelindustri värd 470 miljarder dollar år 2030.

Så detta väcker frågan, vilken roll kommer kryptovaluta- och blockkedjeindustrin att spela i speltillväxtutsikterna under slutet av decenniet.

Vi har verkligen sett innovation, framsteg och investeringar i blockkedje-teknik och kryptovalutor som visar att branschen spelar hårt för att konkurrera med traditionella videospel. Flera anmärkningsvärda händelser enbart under 2023 inkluderar:

  • Gala Games förvärv av Ember Entertainment som kommer att se Embers spel integrerade i Galas lager 1 blockkedja.
  • Square Enix’s NFT-spellansering.
  • Courtside Ventures nya fond på 100 miljoner dollar som delvis fokuserar på spel.
  • Metacade samlar in cirka 9,3 miljoner dollar i fem förköpsrundor.

Metacade ser ut att sticka ut

Metacade sticker ut från många av sina andra spelkamrater eftersom de erbjuder lite av allt för alla. Det är särskilt ett game-fi-projekt där spelare kan delta i play-to-earn-spel när det utvecklas till en fullfjädrad DAO 2024. Detta kommer att ge samhället inflytande över projektets styrning med hjälp av dess inhemska MCADE-token. Spelare kommer att kunna samla på sig tokens för att slutföra uppgifter, spela mot andra i spelare-mot-spelare-sessioner, skriva recensioner och delta i evenemang.

Baserat på Metacades framgångsrika förköpsrundor kan vi se att investerarnas entusiasm för nya projekt inte bara är verklig, utan den växer. Som det ser ut nu, prissätter den sjätte förköpsomgången MCADE-tokenen till $0,017, vilket representerar en anmärkningsvärd topp från dess beta-runda när myntet värderades till $0,008.

Investerare som vill delta i Metacades nästa omgång bör göra det före förväntningarna för att priset ska fortsätta stiga när förköpsprocessen tar slut. Det förväntas allmänt att myntet sedan listas på några av de bästa kryptobörserna, inklusive Bitmart och Uniswap, och detta är vanligtvis en katalysator för uppåtpotential.

Metacade förstår investerarnas behov: “inkomstströmmar från dag ett”

Att balansera användarupplevelse med investerarproblem är inte en lätt uppgift eftersom de två ofta är i konflikt. Det som är bra för investerarna är inte alltid bra för användarna, och det som är bra för användarna är inte alltid bra för investerarna.

Metacades VD Russell Bennet verkar ha hittat en balans där de kan vända sig till båda intressenterna. När han talade på Invezz-podden med Dan Ashmore, erkände Bennet många misstag från det förflutna, inklusive att rusa ut underpar-spel till marknaden för att hänga med i den snabba takten i den bredare kryptoindustrin.

Den här gången säger Bennet att han leder företaget som en “gemenskapsdriven plattform” under en period på två till tre år. Han säger:

Det låter våra metakadrar komma in och göra verkligen vad de vill göra, vilket är hela den sociala aspekten av det är mycket baserad på arkaden. Det är varumärket och att positionera oss för att stödja andra projekt är bättre än att försöka konkurrera med ett like-for-like-spel.

Bennet förklarar vidare att tokenens slutgiltiga framgång inte “nödvändigtvis skulle fungera utan riktigt starka planer på intäktsströmmar.” Han sa att Metacade fokuserar på att se till att myntet behåller sin användbarhet och att det är här rivaliserande game-fi-projekt inte lyckades komma ut på marknaden eftersom de misslyckades med att förstå att intäkter är en “grundläggande del” av att balansera tokenekonomin.

Han sa också i podden:

Jag kommer från en affärsbakgrund så intäktsströmmar från dag ett är det viktigaste.

Slutsats: Metacade och hela game-fi-branschen ser lovande ut

Kryptoindustrin har haft sina upp- och nedgångar de senaste åren, vilket innebär att investerare måste vara selektiva, tålmodiga och spela utrymmet på lång sikt. Detta kräver att man väljer en undersektor av kryptouniversumet som har visat senaste tecken på fart och sedan undersöker om dessa trender är hållbara.

Game-fi-sektorn är en som sannolikt kommer att växa under de kommande åren. Även om den visar tillväxttakt som liknar den traditionella gamla spelindustrin, bör investerare fortfarande kunna komma ut i förväg.

Vad som krävs är att investerare gör sina läxor och utvärderar potentialen för gamla spelare och nykomlingar, som Metacade. I Metacades fall tilltalar projektet spelare och VD:ns bakgrund och erfarenhet gör det klart att en rimlig avkastning för investerare också är en del av dess färdplan.