Ad

dYdX-token sjunker efter börsen meddelar att den kanadensiska marknaden lämnar marknaden

Av:
Apr 11, 2023
Listen
  • dYdX-börsen har meddelat planer på att lämna den kanadensiska marknaden.
  • Börsen har nämnt regleringsklimat som den främsta anledningen till exit.
  • Utbytet kommer att begränsa kanadensiska användarkonton under de kommande sju dagarna

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

DYDX-tokenet fick ett slag efter att den decentraliserade börsen dYdX meddelade att den håller på att avveckla sina tjänster för kanadensiska användare. Tokenen hade sjunkit till $2,44 innan den återhämtade sig något för att handlas till $2,50 vid presstillfället.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Börsen meddelade att den kommer att begränsa kanadensiska användarkonton under de kommande sju dagarna när den lämnar marknaden. Det sades dock att de hoppas att det reglerande klimatet skulle förändras över tiden för att låta kryptobörsen återuppta sina tjänster i landet

dYdX exit från den kanadensiska marknaden

Copy link to section

Börsen sa att den börjar med att stoppa introduktionen av nya kunder från Kanada med omedelbar verkan. Det kommer sedan att flytta alla befintliga kanadensiska användare till endast nära läge för att tillåta dem att ta ut sina pengar.

Utbytet sa:

Flytten följer ett tidigare tillkännagivande från de kanadensiska värdepappersadministratörerna för att kryptovalutabörser ska registreras innan de opererar i landet. Reglerna kräver att kryptobörserna är “förbjudna att tillåta kanadensiska kunder att ingå kryptokontrakt för att köpa och sälja någon kryptotillgång som i sig är en säkerhet och/eller ett derivat.”

dYdX i september förra året fick kritik från en bråkdel av kryptogemenskapen för en kampanj där den erbjöd en insättningsbonus på $25 för att bekräfta identiteten med hjälp av en live webbkamerabild även om börsen senare avslutade programmet.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Kryptovaluta