Ad

Precis in: Fahrenheit LLC vinner budet på 2 miljarder dollar för att förvärva konkurserade Celsius Network

Av:
May 25, 2023
Listen
  • Konsortiet Fahrenheit vinner budet på att förvärva konkursutlånaren Celsius.
  • Det kommer att erhålla Celsius insatta krypto-, gruvenhet och institutionella låneportfölj.
  • Rättshandlingar avslöjade att Fahrenheit borde cementera affären med en insättning på 10 miljoner dollar.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Tidiga torsdagens domstolshandlingar bekräftade att konsortiet Fahrenheit vann anbudet att förvärva en konkursutlånare av kryptovaluta Celsius. Tidigare statistik värderade långivarens tillgångar till cirka 2 miljarder dollar. Fahrenheit består av Arrington Capital, US Bitcoin Corp, Ravi Kaza, Steven Kokinos och Proof Group.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Fahrenheit kommer att förvärva plattformens alternativa investeringar, insatt krypto, gruvenhet och institutionell låneprofil. Dessutom indikerade domstolshandlingar att gruppen skulle betala en deposition på 10 miljoner dollar (inom tre dagar) för att slutföra affären.

Fahrenheit för att förvärva Celsius tillgångar

Copy link to section

Celsius Network – med sin osäkrade borgenärskommitté – valde kryptokonsortiet Fahrenheit som vinnare av dess auktionsprocess för tillgångar. Den officiella rapporten indikerar att Fahrenheit kommer att erbjuda ledningsgruppen, tekniken och kapitalet som behövs för att etablera och driva ett nytt företag (med framgång).

Under tiden kommer det nya företaget att distribuera Celsius kryptotokens till kontoägare, hantera företagets illikvida tillgångar och göra upp med Custody & Withhold-grupperna. Koncernen kommer att skaffa Celsius gruvbolag, institutionella låneportföljer och alternativa investeringar.

Fahrenheit-gruppen kommer att få flytande krypto värd 500 miljoner dollar – även om siffran kan minska till 450 miljoner dollar vid sekundära köp. Dessutom valde företaget Blockchain Recovery Investment Consortium som backup. Det kommer att hjälpa till att bilda en gruvverksamhet där Celsius-borgenärer kommer att få 100 % ägarandel.

Under tiden fortsätter den tidigare Celsius-vd:n Alex Mashinsky med planen att skapa Celsius Web Service – ett projekt fokuserat på vårdnad och avkastning. Han presenterade projektet för den Abu Dhabi-stödda fonden ADQ och Goldman Sachs innan han ansökte om insolvens (förra året).

Priset på Celsius (CEL) reagerade på förvärvsnyheterna med uppgångar. Altcoinet klättrade för att byta ägare till $0,2146 vid presstillfället. Icke desto mindre rapporterade Invezz.com en försämrad kryptomarknad idag. Således kan CEL kämpa för att behålla sin uppåtgående våg.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Celsius Kryptovaluta