Flame animation

Hetaste nya
meme-myntet

Flame animation
Coin spinning animation

Potential till 100x

Shiba Memu Roll-out Logo KÖP NU

Treasury Sec Janet Yellen säger att hon är “stödjande” av SEC:s reglerande strategi

Av:
Jun 7, 2023
Listen
  • USA:s finansminister Janet Yellen har sagt till CNBC att hon stöder SEC:s och CFTC:s kryptoreglering.
  • Enligt henne har byråerna verktygen och förmågan att skydda konsumenter och investerare.
  • Hon noterade också att tillsynsmyndigheter har "identifierat hål" i krypto och att kongressen behöver hjälpa till med lagstiftning.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

USA:s finansminister Janet Yellen säger att hon stöder vad tillsynsmyndigheter gör när det gäller att använda tillgängliga verktyg för att skydda konsumenter och investerare i kryptoområdet.

Yellens kommentarer kom på onsdagen under en intervju med CNBC:s Squawk Box, och bara en dag efter att SEC lämnade in en stämningsansökan mot Coinbase. Tillsynsmyndigheten hade tidigare stämt den ledande kryptobörsen Binance och dess grundare Changpeng Zhao.

Yellen säger att hon stöder SEC, CFTC

Copy link to section

Även om hon avböjde att kommentera specifikt om de två händelserna, sa Treasury Sec till CNBC:

“Våra lagar är redan starka. SEC, CFTC och andra tillsynsmyndigheter har förmågan och verktygen för att skydda konsumenter och investerare och jag är mycket stödjande av att se dessa byråer använda de verktyg de har.”

  • Save

Trots att hon noterade att hon inte kan kommentera enskilda fall som för närvarande hanteras av SEC, sa Yellen att det är “lämpligt att de gör det” – vilket säger att hon håller med byråns klagomål mot de ledande kryptobörserna.

Yellen hänvisade också till rekommendationer i Financial Stability Oversight Council (FSOC) rapport som finansdepartementet bidrog till förra året. Rapporten lyfte fram de potentiella riskerna med krypto för USA:s stabilitet och speglades av en rapport från Vita huset som avfärdade krypto som värdelöst.

Yellen kommenterade utsikterna med tanke på SEC:s verkställighetsåtgärder:

“Jag ser några hål i systemet där ytterligare reglering jag tror skulle vara lämplig, och vi skulle vilja arbeta med kongressen för att se ytterligare lagstiftning antas.”

Hennes kommentarer kanske inte resonerar med Coinbase och andra kryptoföretag i USA, som hävdar att SEC:s tillvägagångssätt är negativt och att det inte finns någon regelmässig klarhet alls. Dessa känslor har upprepats av flera pro-krypto lagstiftare som på olika sätt har kritiserat SEC för att “missat” FTX-debaclet och försöker rädda ansiktet genom att gå efter alla andra.

Coinbase VD Brian Armstrong säger att SEC tillät det att bli offentligt (börsnoteringen skedde 2021) men det och CFTC utfärdar “motstridiga uttalanden.”

Han noterade i en separat CNBC- intervju att hela tillvägagångssättet inte hjälper Amerika och att det är dåligt för branschen. Men precis som i ett uttalande han gav efter att SEC tillkännagav sin stämningsansökan mot hans företag, upprepade Armstrong det faktum att domstolarna nu måste ge den klarhet som behövs.

  • Save

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

  • Save