När Marathon Digital (MARA) aktiekursen faller, är det ett bra köp?

Av:
Sep 21, 2023
Listen
  • MARA-aktiekursen har sjunkit med mer än 55% från toppnivån för år sedan.
  • Bitcoin har dragit sig tillbaka från årets högsta på $32 000 till $26 000.
  • Marathon Digital har minskat sin skuld med över 56 %.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Marathon Digital (NASDAQ: MARA) aktiekurs har varit i ett starkt fritt fall de senaste tre månaderna. Försäljningen fortsatte denna vecka trots att priset på Bitcoin höll sig ganska stabilt över $26 000. Sammantaget har MARA-aktien sjunkit med mer än 55% från den högsta punkten i år.

Uppdateringar av Marathontransaktioner

Copy link to section

Marathon Digital, ett av de största Bitcoin- gruvföretagen i världen, har kommit under intensiv press under de senaste månaderna. Dess aktie har sjunkit trots att Bitcoin har hållit sig ganska bra efter att ha fallit under $25 000 på måndagen förra veckan.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

I stort sett är försäljningen i linje med utvecklingen på den bredare aktiemarknaden. Välkända företag som Apple, Tesla och Nvidia har sett sina aktier minska några av sina initiala vinster.

Marathon har också sjunkit på grund av den övergripande prestandan för Bitcoin och andra kryptovalutor. Efter att ha skjutit i höjden till $32 000 för några månader sedan har Bitcoin sjunkit till ~26 000 $. Det har också bildat ett dödskors, ett av de mest exakta baisseartecknen på marknaden.

Marathon Digital och andra Bitcoin gruvaktier som Argo Blockchain och Riot Platforms har en nära korrelation med BTC. I de flesta perioder tenderar de att röra sig snabbare än Bitcoin, som vi såg tidigare i år.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest and trade CFD stocks, ETFs, digital assets & commodities in minutes with our highest-rated broker.

Ad

Samtidigt har MARA aktiekurs också kraschat på grund av företagsåtgärder från ledningen. I ett uttalande på onsdagen sa företaget att det hade minskat sin skuldbelastning med 56%.

Det gjorde det genom att byta ut 417 miljoner dollar av sedlar med 31,7 miljoner nya aktier. Som ett resultat späddes befintliga aktieägare ut ganska mycket. Ändå tror jag att detta var rätt beslut eftersom det sätter bolagets balansräkning på en bättre plats. Att hålla för mycket skulder i denna högräntemiljö skulle också bli dyrare.

Marathon har fortfarande över 13 000 BTC i sin balansräkning och lägger till cirka 34,5 BTC per dag.

MARA aktiekursprognos

Copy link to section
MARA stock

Det dagliga diagrammet visar att Marathon Digital-aktien har varit i en stark baisseartad trend under de senaste månaderna. Den har sjunkit under det viktiga stödet $12,74, den högsta nivån den 18 april. Aktien sjönk också under den stigande trendlinjen som visas i rött.

Viktigast av allt är att aktiekursen i Marathon Digital har fallit under 50-dagars och 100-dagars exponentiella glidande medelvärden. Det närmar sig också nyckelstödsnivån på $8,56, den lägsta nivån i juni.

Därför kommer aktierna sannolikt att fortsätta falla under de kommande dagarna eftersom säljarna riktar stödet till $8. På lång sikt kommer dock aktierna sannolikt att studsa tillbaka. Dessutom har den förbättrat sin balansräkning och har en stark marknadsandel inom BTC-gruvindustrin.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Kopiera experthandlare enkelt med eToro. Investera i aktier som Tesla & Apple. Handla omedelbart ETF:er som FTSE 100 & S&P 500. Registrera dig på några minuter.

10/10
Skaffa ett demokonto
Bitcoin Ethereum Tron Aktier & Fonder Utvinning