Palantir (PLTR) vinstförhandsgranskning och aktiekursprognos

Av:
Apr 29, 2024
Listen
  • Palantirs aktiekurs har gått bra, hjälpt av tillväxten av dess AI-verksamhet.
  • Det gynnas också av tillväxten av sin kommersiella verksamhet.
  • Fokus flyttas nu till nästa veckas finansiella release.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Palantir (NYSE: PLTR) aktiekurs har kommit under press under de senaste månaderna eftersom oron för dess värdering kvarstår. Det har också dragit sig tillbaka mitt i tröttheten i industrin för artificiell intelligens (AI). Aktien sjönk till den lägsta $20,30 på måndagen, ned från årets högsta på $27,52.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Palantir Technologies resultat framåt

Copy link to section

Palantir Technologies, företaget på 50 miljarder dollar, har varit ett av de snabbast växande företagen i USA. Dess årliga intäkter har hoppat från 729 miljoner dollar 2018 till över 2,25 miljarder dollar 2023.

Analytiker förväntar sig att företaget kommer att fortsätta växa, med dess årliga intäkter som kommer att uppgå till 2,7 miljarder dollar och 3,23 miljarder dollar under de kommande två räkenskapsåren. Det har också vänt ett hörn och blivit ett lönsamt företag.

Palantir drar nytta av tre huvudteman. För det första ökar nu länder från hela världen sina försvarsutgifter när de geopolitiska riskerna ökar. I USA förväntas försvarsutgifterna uppgå till över 1 biljon dollar under de närmaste åren.

Denna utveckling är viktig eftersom Palantir genererar betydande summor pengar inom försvarsindustrin. Dessutom förväntas de globala riskerna fortsätta att öka under de kommande åren, vilket ökar dess intäkter.

För det andra drar företaget nytta av den ökande efterfrågan på dess artificiella intelligensverktyg bland företag och regeringar. Slutligen, fler företag anammar dess teknik för att öka sina marknadsandelar.

De senaste resultaten visade att företagets kommersiella intäkter ökade med 32 % på årsbasis under fjärde kvartalet till 284 miljoner USD. Statens intäkter ökade med 11 % till 324 miljoner dollar. I framtiden räknar analytikerna med att den kommersiella verksamheten kommer att vara större än försvarssektorn.

Framöver kommer nästa viktiga katalysator för Palantiraktien att vara dess finansiella resultat som är planerat till måndag nästa vecka. Dessa siffror kommer att ge mer färg om dess prestanda under Q1.

Den genomsnittliga uppskattningen är att företagets intäkter steg med 19% till 625 miljoner dollar medan vinsten per aktie steg till 0,08 dollar.

Fortfarande är det största bekymret för Palantir att det är kraftigt övervärderat eftersom detta är ett företag på 50 miljarder dollar och dess intäkter 2025 beräknas uppgå till 3 miljarder dollar 2025. Det ger ett framåtriktat pris-till-försäljningspris på 16,6, vilket är betydande.

Palantir aktiekursprognos

Copy link to section
Palantir stock

PLTR-diagram av TradingView

Det dagliga diagrammet visar att PLTR-aktien har gått bra under de senaste månaderna. På senare tid har den dock dragit sig tillbaka från den högsta nivån på $27,5 till nuvarande $22,85. Det har också rört sig något över 50-dagars och 25-dagars exponentiella glidande medelvärden.

Aktien har också återhämtat sig över nyckelmotståndet på $21,80, dess högsta sving i november förra året. Samtidigt har Relative Strength Index (RSI) rört sig över neutralpunkten vid 50.

Därför, i detta skede, är utsikterna för PLTR-aktien neutrala före vinsten den 5 maj. De viktigaste support- och supportnivåerna att titta på kommer att vara på $20 och $25. En brytning under $20 kommer att peka på mer nackdelar medan en rörelse över $25 öppnar möjligheten att den stiger till YTD-höjden på $27,52.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Aktier & Fonder Marknadsanalys Teknologi