Pfizers nästa drag: Kan det gå över $30?

Av:
May 13, 2024
Listen
  • Pfizer räknar med att intäkterna ökar, kostnadsbesparingar mitt i marknadens utmaningar.
  • Långsiktigt stöd för $25 erbjuder inträdesmöjlighet.
  • Kortsiktigt motstånd på $28,8 kritiskt för hausseartat momentum.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Pfizer Inc. (NYSE:PFE) stod inför ett utmanande 2023 på aktiemarknaden, med dess aktier som rasade från över 50 USD till en lägsta nivå på 25 USD. Den senaste tidens utveckling tyder dock på en potentiell vändning för läkemedelsjätten. Den 1 maj 2024 rapporterade Pfizer bättre än väntat resultat för årets första kvartal.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Deras icke-GAAP-vinst per aktie på 0,82 USD överträffade förväntningarna med 0,31 USD, medan intäkter på 14,9 miljarder USD slog uppskattningarna med 980 miljoner USD. Trots en minskning av intäkterna med 19,5 % jämfört med föregående år, förblev Pfizer optimistisk och bekräftade sin intäktsguidning för helåret på $58,5 till $61,5 miljarder och höjde sin justerade guidning för utspädd vinst per aktie till $2,15 till $2,35. Företaget räknar också med att leverera minst 4 miljarder USD i nettokostnadsbesparingar i slutet av 2024 från dess tidigare tillkännagivna kostnadsomställningsprogram.

Dessa positiva ekonomiska resultat kommer mitt i ett utmanande landskap, särskilt med sjunkande intäkter från Pfizers COVID-19-produkter, Comirnaty och Paxlovid. Trots detta såg företagets icke-COVID-produkter operativ tillväxt, med starka prestationer från Eliquis och andra nyckelerbjudanden. Albert Bourla, VD för Pfizer, betonade den robusta prestandan för deras icke-COVID-produktportfölj, och lyfte fram ökade intäkter från de senaste kommersiella lanseringarna och förvärvade produkter.

Nu, med Pfizers senaste ekonomi som sätter scenen, låt oss fördjupa oss i diagrammen för att analysera om företagets aktie kan bryta över $30-strecket och upprätthålla dess återuppväxt.

Stödnivån som har bestått tidens tand

Copy link to section

En titt på Pfizers långsiktiga veckodiagram och det blir uppenbart hur $25 har varit ett stensäkert stöd för aktien i mer än 10 år nu, inklusive under COVID-kraschen. Även den här gången fann aktien stöd nära den nivån när den föll till sin 52-veckors lägsta på $25,20 den 26 april.

PFE-diagram av TradingView

Sedan de släppte sina Q1-siffror studsade aktien tillbaka mer än 10% från den nivån, vilket måste ge en strimma hopp till Pfizers befintliga aktieägare. Men bortsett från det erbjuder det också ett inträde med låg risk för investerare som är hausse på aktien. De kan gå långt på nuvarande nivåer nära $28, hålla en stop loss på $25.

Om aktien skjuter upp härifrån har de mycket att vinna samtidigt som de bara riskerar 10-12% på denna investering.

Behöver passera kortsiktiga motståndsnivåer för en varaktig uppgång

Copy link to section

På kortsiktiga 4-timmarsdiagram ser Pfizers aktie exceptionellt stark ut just nu med alla trendindikatorer djupt i det gröna. Aktien möter dock motstånd i närheten. Sedan början av året har det misslyckats två gånger att gå över $28,8. Dessutom sjunker 61,8% retracement av fallet från $34 till $25,2 också på $28,56.

PFE-diagram av TradingView

För handlare som är hausse på aktien bör de helst vänta tills den stänger över $28,8 för en dag för att ta långa positioner. Om den lyckas göra det kan de hålla en stop loss på $26,94 och köra den hela vägen upp till $34.

Handlare som är baisse på aktien har ett inträde med låg risk här. De kan korta aktien på nuvarande nivåer på $28 samtidigt som de håller en stop loss några cent över $28,8. Om aktien börjar falla kan de boka vinster nära $25,5.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Aktier & Fonder Marknadsanalys