Köp aktier i Kilroy (KRC) och Boston Properties (BXP): Morningstar

Av:
May 15, 2024
Listen
  • Morningstar-analytiker tror att vissa REITs är billiga.
  • I en rapport identifierade de företag som Boston Properties och Kilroy Realty.
  • De andra anmärkningsvärda namnen i listan är Macerich, Ventas och Pebblebrook Hotel.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Real Estate Investment Trusts ( REITs ) steg kraftigt på onsdagen efter den uppmuntrande amerikanska inflationsrapporten. Den noggrant bevakade Vanguard Real Estate ETF (VNQ) steg med 1,32 % och nådde sin högsta nivå sedan 9 april. Den har ökat med över 22 % från sin lägsta punkt 2023.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

REITs går bra på grund av den ökande sannolikheten att Federal Reserve kommer att börja sänka räntorna under tredje kvartalet. Räntesänkningar kommer sannolikt att lätta på trycket som många REIT står inför när en mur av mognad närmar sig.

I en anteckning nyligen lyfte analytiker på Morningstar fram några av de bästa REITs att köpa i år. Några av de främsta namnen i rapporten var Boston Properties ( NYSE: BXP ), som jag hyllade i den här rapporten, och Kilroy Realty ( NYSE: KRC ).

Kilroy Realty aktiekurs har gått bra under de senaste 12 månaderna. Efter att ha nått botten på $24,30 i maj förra året, har den hoppat med över 45% till att handlas till $35,60. Den har dock sjunkit med 15 % från sin högsta nivå i år.

Morningstar-analytiker tror att aktiens verkliga värde ligger på $59, vilket är cirka 66% från nuvarande nivå. De konstaterar att ledningen har positionerat sin verksamhet väl, med medelåldern på sina kontorsfastigheter på 11 år.

Analytikern noterar också att efterfrågan på fysiska kontor kommer att kvarstå även när fler företag anammar distans- och hybridarbete. Rapporten lade till:

“Vi ser ett ökande antal företag som kräver att sina anställda återvänder till kontoret. I det långa loppet tror vi att distansarbete och hybridlösningar för distansarbete kommer att få ökad acceptans, men kontor kommer att fortsätta att vara mittpunkten på arbetsplatsen.”

Samtidigt tror Morningstar-analytiker att Boston Properties har mer uppsida och att den kommer att stiga till $91, vilket är cirka 40% över det nuvarande priset. Fallet för BXP är att kontorsmarknaden har utrymme att återhämta sig under de närmaste åren när företag ber sin personal att gå tillbaka till kontoret.

Dessutom har Boston Properties en hög beläggningsgrad och sin positionering inom life science-segmentet på marknaden. Rapporten sa:

“Ledningen har också beskrivit sina policyer för kapitalåtervinning för att säkerställa kontinuerlig portföljuppfräschning och värdeskapande samtidigt som de upprätthåller en stark balansräkning och har tillräcklig tillgång till kapital för att dra fördel av opportunistiska situationer.”

De andra REITs som Morningstar tror har en betydande uppsida är Park Hotels & Resorts (PK), Macerich (MAC), Ventas (VTR) och Healthpeak Properties.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
Fastighet Marknadsanalys REITs