Är WP Carey (WPC)-aktien ett bra kontraköp 2024?

Av:
May 16, 2024
Listen
  • WP Carey-aktier har presterat sämre än den bredare marknaden de senaste fem åren.
  • De har underpresterat Vanguard Real Estate Real Estate Trust (VNQ) ETF.
  • Företaget genomför en omvandlingsprocess som man hoppas kommer att öka sitt lager.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Aktiekursen på WP Carey ( NYSE: WPC ) har presterat sämre än sin jämförelsegrupp under de senaste 12 månaderna eftersom oron för dess förändring kvarstår. Den har kraschat med cirka 7 % under denna period medan Vanguard Real Estate ETF (VNQ) har hoppat med över 11 %. Samma prestation har hänt under de senaste fem åren, som visas nedan.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

VNQ vs WPC femårsprestanda

Varför WPC underpresterar

Copy link to section

Det finns två huvudorsaker till att WP Carey-aktien har presterat sämre än marknaden under de senaste åren.

För det första har företagsomvandlingen tagit längre tid än väntat att generera de önskade resultaten. En av de första omvandlingarna var dess beslut att lämna kapitalförvaltningsbranschen, vilket alltid var ett hinder för dess resultat.

Företaget hävdade att ett lämna verksamheten skulle hjälpa det att förbättra sina resultat, vilket i sin tur skulle ge det en högre värderingsmultipel. Att lämna verksamheten har dock inte uppnått nämnvärt snabbare resultattillväxt.

För det andra beslutade företaget nyligen att lämna sin kontorsverksamhet, som har genomgått utmaningar på grund av distans- och hybridarbete. Det gjorde det genom att spinna av sitt kontorssegment till ett separat bolag.

När det gjorde det, bestämde sig WP Carey för att återställa sin utdelningskvot, vilket faktiskt var en minskning. Det avslutade dess rykte bland inkomstinvesterare som investerade i det på grund av dess långa erfarenhet av utdelningstillväxt.

WP Carey menar att det nu är ett enklare företag med bättre utdelning och ingen exponering i mer riskfyllda tillgångar. Istället har man förvandlat sig till ett kvasiindustriellt nettoleasingbolag, med inflationsjusterad hyresjustering.

Den andra potentiella fördelen med att investera i WPC är att det nu har utrymme att öka sina utdelningar som det gjorde tidigare. Dessutom är det nu ett enklare företag med högre uthyrningsgrad och lägre utdelningskvot. Dess vägda genomsnittliga hyresperiod är 12,2 år.

Vidare, utöver sin industriella verksamhet, har den en stor marknadsandel inom andra områden som lager och detaljhandel. Några av dess främsta kunder är företag som Advance Auto Parts, Dick’s Sporting Goods och True Value.

Därför kan ett kontrariskt fall om WP Carey göras när ledningen fortsätter sin omvandling. Men, som jag har skrivit allvarligt, är det inte alltid en bra idé att investera i REITs med hög utdelning. Istället har en strategi som har fungerat i flera år varit att investera i populära ETF:er som SPY och QQQ.

WP Carey aktiekursprognos

Copy link to section
W.P Carey stock

WPC-diagram av TradingView

WPC-aktien har återhämtat sig under de senaste dagarna då den hoppade från denna månads lägsta på $53,60 till $60. Den har hoppat över den avgörande motståndsnivån på $57,78, dess högsta sving den 9 april.

Aktien har också hoppat över 50-dagars och 200-dagars glidande medelvärden och närmar sig retracementnivån på 38,2%. Dessutom har Relative Strength Index och MACD-indikatorerna fortsatt att stiga.

Därför är utsikterna för aktien hausse, med nästa nivå att se är på $66,37, den högsta nivån i januari 2024.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
Fastighet Kommersiella fastigheter