Trip.com Groups starka resultat under första kvartalet: Aktie nära 2017 hög, bör du investera?

Av:
May 23, 2024
Listen
  • Q1 2024 EPADS på 0,83 USD slog förväntningarna med 0,26 USD.
  • Inhemska och utgående bokningar ökade, vilket återspeglar reseåterhämtning.
  • Tjurar dominerar; aktien kommer sannolikt att testa all-time high snart.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Trip.com Group Limited (NASDAQ:TCOM) rapporterade imponerande finansiella resultat för första kvartalet 2024. Företaget tillkännagav en icke-GAAP-vinst per ADS (EPADS) på 0,83 USD, vilket överträffade analytikernas förväntningar med 0,26 USD. Trots uteblivna intäktsuppskattningar med 20 miljoner USD, uppnådde Trip.com en anmärkningsvärd 23,1 % intäktsökning på 23,1 % jämfört med föregående år, och nådde 1,6 miljarder USD. Justerad EBITDA visade också en betydande förbättring och steg till 550 MUSD med en marginal på 33%, upp från 31% under samma period förra året.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Företagets omfattande tjänsteutbud har gjort det möjligt för det att dra nytta av återuppgången i efterfrågan på resor i Kina. Under första kvartalet 2024 ökade inrikes hotell- och flygbokningar med över 20 %, medan utgående hotell- och flygbokningar ökade med mer än 100 % jämfört med föregående år. Denna tillväxt återspeglar en bredare återhämtning inom resesektorn, driven av lättade visumkrav och ökat konsumentförtroende.

I grunden är Trip.com fortfarande en solid investering med stark finansiell hälsa. Per den 31 mars 2024 hade företaget 11,3 miljarder dollar i likvida medel, vilket gav en betydande buffert för framtida tillväxt och investeringar. Bolagets nettoresultat för kvartalet var 599 miljoner dollar, en betydande ökning från föregående år. Detta robusta finansiella resultat, i kombination med strategiska investeringar i teknik och produktinnovation, positionerar Trip.com för fortsatt tillväxt.

Värderingsmässigt återspeglar aktiens senaste utveckling, präglad av en betydande ökning hittills från år, investerarnas förtroende för företagets tillväxtbana. Med tanke på de gynnsamma marknadsförhållandena och Trip.coms starka fundament, verkar aktien vara en övertygande investeringsmöjlighet som handlas till forward P/E på 21. När efterfrågan på resor fortsätter att återhämta sig är Trip.com väl positionerat för att dra nytta av denna trend, men det är viktigt att bedöma hållbarheten i denna tillväxt.

Låt oss nu se vad diagrammen har att säga. Att analysera Trip.coms aktieutveckling ur ett tekniskt perspektiv kommer att ge ytterligare insikter om huruvida detta hausseartade sentiment sannolikt kommer att bestå. Vi kommer att undersöka viktiga tekniska indikatorer, trender och potentiella stöd- och motståndsnivåer för att bestämma de optimala startpunkterna för investerare som överväger att lägga till Trip.com i sina portföljer.

Vänd kurs: Trip.coms imponerande comeback sedan mars 2022

Copy link to section

Trip.coms aktie var i ett starkt grepp av björnar i 5 år mellan mitten av 2017 och mars 2022, då den kraschade från över $60 till under $15. Aktien har dock gjort en imponerande återhämtning under de senaste två åren, särskilt sedan början av detta år då den handlades nära 34 dollar.

TCOM-diagram av TradingView

Just nu verkar tjurar ha fullständig kontroll över aktien och alla långsiktiga momentumindikatorer är djupt inne i det gröna. Investerare som vill köpa aktien på nuvarande nivåer kan göra det samtidigt som de håller en stop loss på $47,2. Om aktien lyckas passera sin rekordnivå över $60 igen, kommer dess nästa stopp att vara nära $72, där man kan börja boka vinster.

Handlare som är baisse på aktien måste helst undvika att öppna en kort position här. Däremot kan man satsa på en handel med låg risk och hög belöning här genom att korta de starka runt $57,5 och hålla en stop loss några cent över $61,4. Om aktien börjar falla, kommer den att hitta stöd nära $47,5, där de kan boka vinster.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Aktier & Fonder Marknadsanalys