Är det dags att sälja Starbucks-aktier när de går in i priskrig i Kina?

Av:
May 28, 2024
Listen
  • Starbucks står inför ett priskrig i Kina, vilket skadar försäljningen.
  • Aktiehandel nära sina tvååriga lägsta.
  • Nyckelstöd på $82 blir motstånd för investerare.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Starbucks Corp (NASDAQ:SBUX) står inför en tuff kamp i Kina, dess näst största marknad, enligt en färsk rapport från Reuters. Företaget har tvingats in i ett priskrig med lågprisrivaler, som Luckin Coffee, trots tidigare försök att undvika sådan konkurrens. Denna strategiska förändring kommer när Starbucks försäljning i Kina har minskat, vilket leder till ökad användning av rabattkuponger för att attrahera budgetmedvetna konsumenter.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Finansiella resultat under press

Copy link to section

Företagets senaste finansiella resultat har varit underväldigande. Under andra kvartalet 2024 rapporterade Starbucks en betydande minskning av försäljningen i jämförbara butiker i Kina, en minskning med 11 %. Denna nedgång bidrog till en nedrevidering av dess årliga försäljningsprognos, vilket ytterligare dämpade investerarsentimentet. Den bredare ekonomiska miljön i Kina, präglad av svaga konsumentsentiment och stagnerande löner, har förvärrat Starbucks utmaningar.

Starbucks aktie har fått en hit och handlas nära sina tvååriga lägsta. Den 30 april sänkte företaget sin helårsguidning, vilket ledde till ett fall med 16 % i aktiekursen. Denna nedgång har väckt frågor om Starbucks förmåga att behålla sin marknadsposition och lönsamhet mitt i ökande konkurrens och ekonomisk motvind. Vissa analytiker har till och med föreslagit att Starbucks kan bli ett mål för aktivistiska investerare som vill driva strategiska förändringar.

Potential för en rebound?

Copy link to section

Trots dessa utmaningar är Starbucks fortfarande en stor aktör på den globala kaffemarknaden. Företaget driver nästan 39 000 butiker över hela världen, med en betydande närvaro i USA och Kina. De senaste misstagen och en utmanande ekonomisk miljö har dock satt press på företagets affärsgrunder.

Tidigare vd Howard Schultz har efterlyst ett förnyat fokus på att förbättra kundupplevelsen, särskilt i amerikanska butiker, för att återfå fart. Värderingsoro är också i främsta rummet för investerare. Aktiens senaste utveckling och minskade guidning har lett till ökad försiktighet bland analytiker.

Medan vissa ser potential för en återhämtning, lyfter andra fram riskerna förknippade med Starbucks nuvarande strategi och marknadsförhållanden. Bolagets långsiktiga tillväxtutsikter förblir attraktiva, men kortsiktiga osäkerheter talar för ett försiktigt tillvägagångssätt.

Låt oss nu fördjupa oss i den tekniska analysen för att bättre förstå Starbucks aktieprestanda och potentiella framtida trender. Med tanke på bolagets senaste strategiska utmaningar och ekonomiska motvind, kommer en granskning av diagrammen att hjälpa oss att bedöma om de nuvarande låga värderingarna utgör en köpmöjlighet eller om ytterligare nedgångar är nära förestående.

Kampen om $82: Nyckelstöd blir motstånd

Copy link to section

I vår tidigare artikel om Starbucks, ‘ Starbucks aktie: En ny låg eller en vändpunkt? ‘, hade vi lyft fram hur $82 var ett avgörande stöd för aktien:

“Även om det rådande sentimentet gynnar baisseartad kontroll, kan optimistiska investerare överväga att etablera positioner vid denna tidpunkt och se på en potentiell vändning. Att hålla ett öga på de dagliga diagrammen och se till att aktien förblir över stödnivån på $82 är avgörande för dem som vill dra nytta av en potentiell uppåtgående rörelse.”

SBUX-diagram av TradingView
Efter bolagets resultat för första kvartalet den 30 april, öppnade aktien under $82 och har hittills inte kunnat ta sig över den, vilket gör den nivån till en kortsiktig motståndsaktie. Investerare som vill satsa på Starbucks vändning och handlare har en hausse på aktien, måste undvika att köpa så länge den handlas under $82.

Valutahandlare som fortsätter att vara baisse på aktien kan ta en handel med låg risk och hög belöning genom att shorta aktien nära $80 och hålla en stop loss på $82,6. Om aktien fortsätter sin resa nedåt ligger dess nästa omedelbara stöd på $70,3, där man kan boka vinster.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Aktier & Fonder Marknadsanalys