Rtx Corp.-aktien slår all-time high: Ska du köpa?

Av:
May 28, 2024
Listen
  • RTX stiger med robusta vinster och når ny all-time high.
  • Hausse utsikter stödda av starka fundamenta och tillväxtutsikter.
  • Bulls har ansvaret över $105,2.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

RTX Corporation (NYSE:RTX) har varit på en imponerande uppåtgående bana den senaste tiden, med aktiekursen som bröt över sin tidigare rekordnivå på 106,02 $ som fastställdes i april 2022. Detta utbrott kommer på baksidan av starkt finansiellt resultat och positivt marknadssentiment, driva aktien till nya höjder. Investerare har visat förnyat förtroende för RTX, drivit upp aktien med mer än 26% sedan början av året, vilket avsevärt överträffat både den bredare flyg- och försvarssektorn såväl som S&P 500.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Starka ekonomisk hälsa och tillväxtutsikter

Copy link to section

Företagets senaste resultatrapport belyste robust finansiell hälsa, med RTX redovisade intäkter på 19,3 miljarder USD under första kvartalet 2024, en ökning med 12,2 % jämfört med föregående år. Den justerade vinsten per aktie kom in på 1,34 dollar, vilket överträffade analytikernas förväntningar med 0,11 dollar.

Denna starka utveckling drevs av en ökning av försäljningen av originalutrustning, särskilt hos Pratt & Whitney, vilket uppvägde den förväntade normaliseringen av eftermarknadstjänster. Företagets orderstock är fortsatt stark på 202 miljarder dollar, vilket indikerar en fortsatt efterfrågan inom både kommersiella och försvarssektorer.

RTX:s grunder fortsätter att imponera, och företaget bekräftar sin helårsriktlinje för 2024. RTX förväntar sig en försäljning på mellan 78,0 miljarder och 79,0 miljarder USD och ett fritt kassaflöde på cirka 5,7 miljarder USD. Dessa optimistiska utsikter underbyggs av starka ordervolymer och effektivt utförande inom dess nyckelsegment, trots vissa pågående utmaningar med Pratt & Whitney GTF-motorerna.

Värderingsmässigt, medan RTX:s aktie handlas nära de övre gränserna för dess historiska intervall för verkligt värde, stödjer företagets vinsttillväxtpotential och betydande fria kassaflöde en hausseartad hållning. Analytiker räknar med att vinsten kommer att växa med cirka 6,6 % i år och att den accelererar med 13,3 % 2025, ytterligare förstärkt av fortsatta utdelningsökningar och program för aktieåterköp.

Med denna bakgrund av stark finansiell prestation, robusta tillväxtutsikter och positivt marknadssentiment verkar RTX redo för ytterligare vinster. Med aktien som nyligen bröt sin rekordnivå kan investerare tycka att nuvarande prisnivåer är tilltalande. När vi blickar framåt är det avgörande att dyka in i den tekniska analysen för att lokalisera potentiella prisrörelser och identifiera strategiska ingångspunkter för dem som vill åka på detta momentum.

Bulls tar ansvar: Vad är nästa för RTX?

Copy link to section

I vår tidigare artikel om Rtx Corp., ‘ Rtx Corp har ökat med 19% hittills från år: Ska du sälja eller hålla? ‘ vi lyfte fram hur $105,2 fungerade som ett stort motstånd för aktien och nämnde:

“För investerare och långsiktiga aktieägare, så länge som aktien inte bryter över $105,2 och stänger över den, kan den förbli intervallbunden på medellång sikt. Därför rekommenderas köp endast över den nivån.”

RTX-diagram av TradingView
Nu när Rtx aktie har gett en stängning över $105,2, är det tjurar som styr. Den långsiktiga RSI-indikatorn är dock för närvarande i den överköpta zonen, vilket innebär att aktien kan se en tillbakadragning eller konsolidering på kort sikt och svalna lite.

Investerare som är hausse på aktien kan köpa den på nuvarande nivåer eller vänta på en tillbakadragning nära $100 för att köpa den med en stop loss på $91,4. Om aktien fortsätter att marschera uppåt kan den klättra hela vägen upp till $128,7-nivån, där vinster kan bokas.

Handlare som vill satsa mot aktien måste vänta på den för att se om den konsoliderar sig nära nuvarande nivåer under de kommande veckorna eller bryter under $99,4. I något av dessa fall kan de korta aktien samtidigt som de håller en stop loss några cent över all-time high. Om aktien faller under $99,4 kommer nästa stopp att vara på $91,9 och $87,64, där de kan boka vinster.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Aktier & Fonder Marknadsanalys