Costco krossar Q3, aktien någonsin: Är det ett köp?

Av:
May 31, 2024
Listen
  • Costco överträffar förväntningarna för tredje kvartalet och rapporterar starkt resultat och intäkter.
  • E-handel och medlemsavgifter driver betydande försäljningstillväxt.
  • Köp under $800; stop loss $696.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Costco Wholesale Corporation (NASDAQ:COST) rapporterade sina resultat för tredje kvartalet den 30 maj, vilket överträffade förväntningarna och markerade sitt fjärde vinstslag i rad. Företaget uppnådde en GAAP EPS på 3,78 USD, vilket slog uppskattningarna med 0,10 USD, och rapporterade intäkter på 58,52 miljarder USD, vilket överträffade förväntningarna med 520 miljoner USD.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Q3 i detalj

Copy link to section

Nettoomsättningen ökade med 9,1 % jämfört med föregående år och nådde 57,39 miljarder USD. Tillväxten berodde delvis på den positiva effekten på cirka 0,5 till 1,0 procent från det finanspolitiska kalenderskiftet till följd av den femtiotredje veckan förra året. Jämförbar försäljning ökade imponerande i alla regioner: försäljningen i USA ökade med 6,2 %, försäljningen i Kanada med 7,7 % och den internationella försäljningen med 7,7 %.

E-handel var en enastående prestation, med onlineförsäljningen skjutit i höjden med 20,7 %. Denna starka digitala tillväxt bidrog väsentligt till den totala försäljningsökningen. Medlemsavgifterna ökade också och uppgick till 1,12 miljarder USD jämfört med 1,04 miljarder USD föregående år, vilket återspeglar Costcos växande medlemsbas.

Costco driver 878 lager över hela världen, varav 605 ligger i USA och Puerto Rico. Företaget driver också e-handelssajter i flera länder, vilket ökar sin globala räckvidd. Detta omfattande fotavtryck fortsätter att stödja dess robusta försäljningsresultat och ger en plattform för framtida tillväxt.

Hög värdering motiverad av analytiker

Copy link to section

Trots sin höga värdering fortsätter Costco att attrahera positiva analytikerbetyg på grund av dess konsekventa prestanda och tillväxtutsikter. Enligt analytiker tjänar företaget på att äga de flesta av sina fastigheter, vilket minskar omkostnader och ger finansiell stabilitet. Denna ägarmodell är en betydande fördel gentemot konkurrenter som hyr ut sina lokaler.

Analytiker lyfter fram Costcos effektivitet när det gäller att omvandla återinvesteringar till aktieägarvinster, med stark avkastning på investerat kapital (ROIC) och avkastning på tillgångar (ROA). Dessa mätvärden indikerar företagets förmåga att generera betydande fritt kassaflöde, som förväntas växa ytterligare när verksamheten expanderar.

Värdering är fortfarande ett problem för vissa investerare, med aktiehandeln på en hög multipel. Costcos konsekventa vinsttillväxt och robusta affärsfundament gör det dock till en övertygande investering på lång sikt. Analytiker menar att även om aktien kan verka dyr, motiverar dess tillväxtpotential den nuvarande värderingen.

Med Costco-aktien som når en rekordnivå är det viktigt att inte bara ta hänsyn till grunderna utan också de tekniska aspekterna av aktiekursrörelsen. Låt oss fördjupa oss i diagrammen för att se om den aktuella prisåtgärden överensstämmer med dessa optimistiska utsikter och för att identifiera potentiella ingångspunkter för investerare.

Q3 resultat: En köpmöjlighet eller en baisseartad signal?

Copy link to section

Costcos aktier nästan fördubblades under ettårsperioden mellan mars 2021 och mars 2022. Efter denna imponerande löpning gick de in i en nedåtgående trend och bildade ett fallande triangelmönster på det dagliga diagrammet, vilket signalerade svaghet. Men i maj förra året bröt de sig ur detta fallande triangelmönster och har upplevt en stark uppåtgående trend sedan november 2023.

COST-diagram av TradingView
Trots att aktien är stadigt under kontroll av tjurar, handlas den för närvarande ned med 1,71% efter publiceringen av Q3-resultaten. För hausseartade investerare är detta en idealisk köpmöjlighet att initiera en lång position under $800, med en stop loss vid kortsiktigt stöd runt $696. Om aktien fortsätter sin uppåtgående bana kan den bryta det eftertraktade $1 000-märket under de kommande månaderna.

Omvänt måste baisse investerare vara försiktiga. Trots dagens nedgång upplever aktien starkt hausseartat momentum och kan studsa tillbaka. Men om det börjar handlas under $788, skulle detta indikera kortsiktig svaghet, vilket gör det till en potentiell ingångspunkt för shorts, med en stop loss nära sin senaste swing hög på $820. Om den nedåtgående trenden fortsätter är den initiala stödnivån att se runt $696, där vinster kan bokas.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Aktier & Fonder Detaljhandel Marknadsanalys