Warner Bros. Discoverys aktie: Långsiktig nedåtgående trend äntligen över?

Av:
Jun 3, 2024
Listen
  • Warner Bros. Discovery (WBD) på gränsen till en potentiell vändning.
  • Analytikersentiment: Blandade utsikter trots gynnsam värdering.
  • Styrka ses på de kortsiktiga diagrammen.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Warner Bros. Discovery, Inc. (WBD) har varit på en berg-och-dalbana sedan dess bildande från WarnerMedias avknoppning av AT&T och fusion med Discovery, Inc. Aktien rasade från $24-nivåer under tiden för sammanslagningen till under $8 förra månaden . Men den senaste tidens utveckling, inklusive resultatrapporten för första kvartalet, har väckt entusiasm bland investerare att företaget kan vara på väg att vända.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Bolagets finansiella resultat under Q1 visade både positiva och negativa. Medan intäkterna något missade förväntningarna på 9,9 miljarder dollar, minskade nettoförlusten till 966 miljoner dollar, vilket signalerar förbättring. Särskilt anmärkningsvärt var resultatet för segmentet Direct-To-Consumer (DTC), som såg intäktsökning och ökad justerad EBITDA.


Försiktig optimism bland utmaningarna

Copy link to section

Analytiker har noterat, med känslor som sträcker sig från försiktighet till optimism. Vissa förutser stegvisa förbättringar i företagets ekonomi, drivna av faktorer som konsekvent skuldminskning och Max-verksamhetens potential. Andra är fortfarande skeptiska och hänvisar till pågående utmaningar inom streaming-sektorn och strukturella frågor inom företaget.

Trots dessa olika åsikter finns det enighet om att WBD:s värdering gör det till ett spännande perspektiv för investerare. Med aktiehandeln nära sin 52-veckors lägsta nivå och ett gynnsamt EV/Sales-förhållande jämfört med jämnåriga, erbjuder det en värdemöjlighet.

Framöver kan företagets strategier, som att kombinera sina streamingtjänster med Disneys erbjudanden, driva abonnenttillväxt och intäkter. Utmaningar kvarstår dock, inklusive hård konkurrens inom streamingområdet och behovet av fortsatt skuldminskning.

När vi fördjupar oss i den tekniska analysen kommer vi att undersöka prismönster, stöd- och motståndsnivåer och nyckelindikatorer för att få insikter om potentiella prisrörelser för WBD:s aktie. Genom att kombinera fundamental analys med tekniska insikter kan investerare fatta mer välgrundade beslut om huruvida de ska investera i Warner Bros. Discovery eller inte.

Kortsiktig styrka: En positiv vändning

Copy link to section

Trots Warner Bros. Discoverys betydande nedgång från $24 till under $8, inträffade mycket av den nedåtgående rörelsen 2022. Under hela 2023 upplevde aktien en återhämtning och handlades inom ett intervall av $11 till $15,8 under större delen av året. Björnarna återtog dock kontrollen i början av detta år, vilket resulterade i en minskning med 27,5 % hittills i år.

WBD-diagram av TradingView
Ändå har det funnits tecken på styrka i de kortsiktiga diagrammen sedan början av denna månad. Aktien har konsekvent hållit över $7,30, vilket innebär en attraktiv möjlighet för hausseartade investerare. Att köpa nära 8,20 USD med en liten stop loss på 7,30 USD kan erbjuda en ingångspunkt med låg risk och hög belöning, med potential att ta aktien upp till sitt kortsiktiga motstånd på cirka 12,80 USD.

För handlare med baisseartade utsikter rekommenderas försiktighet eftersom aktien redan har upplevt betydande nedgångar. Ytterligare nedåtgående rörelser skulle sannolikt kräva en ny negativ katalysator. Men för de som är villiga att ta risker kan man överväga att initiera en kort position över $12,50-nivån om aktien når dit under de kommande veckorna, med en stop loss satt till $15,85. Vinster kan tas om aktien faller tillbaka till $7,35-nivån.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Aktier & Fonder Marknadsanalys