Qatar planlægger at lancere en CBDC og udstede digitale banklicenser

Af:
op Mar 21, 2022
Listen
  • Qatar udforsker lige nu muligheden for at udvikle en CBDC.
  • Landet planlægger også at udstede digitale banklicenser.
  • Formålet med disse planer er at digitalisere bankens monetære fremtid.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Qatar planlægger at udstede en centralbanks digital valuta (CBDC) og digitale banklicenser. Qatar vil slutte sig til listen over lande, der lige nu udforsker CBDC’er, og hvordan de kan bruges til at transformere den finansielle sektor.

Qatar udforsker en CBDC

Lederen af Fintech i Qatars centralbank, Alanood Abdullah Al Muftah , talte ved den 8. Doha Islamic Finance Conference, hvor han talte om hvordan institutionen rette blikket mod en digital fremtid.

Han udtalte,

Vi forsøger at studere de forskellige aspekter og vertikaler forbundet med fintech. Vi prøver at fastsætte vores retning. Hver eneste centralbank bør studere de digitale banker i betragtning af deres voksende betydning på det globale marked.

På trods af at have nævnt en CBDC, så bemærkede Al Muftah, at lanceringen af et sådant produkt dog ville tage tid. Banken befinder sig i øjeblikket i forskningsfasen i forbindelse med at vurdere implementeringen af en CBDC og effekten af en sådan lancering på landets finansielle marked.

Kapløb om CBDC’s udvikling

En række centralbanker fra hele verden har annonceret deres planer om at lancere CBDC’er. Kina er førende i kapløbet om at lancere en CBDC blandt de udviklede lande. Landet befinder sig i øjeblikket i testfasen for en digital yuan. Under vinter-OL , der blev afholdt tidligere i år, opfordrede Kina de udenlandske atleter til at bruge den digitale yuan for at teste dens kapacitet på tværs af grænser.

Den jamaicanske centralbank oplever også gode fremskridt med sine CBDCV-planer. Landet erklærede, at det ville sende CBDC til en værdi af $16 til de første 100.000 borgere, der opretter en CBDC-wallet inden den 1. april.

Canadas centralbank annoncerede også et partnerskab med MIT i forbindelse med at vurdere de forskellige fordele og ulemper forbundet med at udvikle en CBDC. Europa befinder sig ligeledes også i forskningsfasen for et digitalt pund.

USA halter dog stadig bagefter, når det kommer til lanceringen af en digital dollar. Den amerikanske centralbank har i denne forbindelse meddelt, at den ikke ville forhaste sine planer om at udvikle en CBDC for derved at undgå unødvendige fejl. For nylig underskrev den amerikanske præsident, Joe Biden, en bekendtgørelse om at tillade føderale bureauer at vurdere gennemførligheden forbundet med at udvikle en CBDC.

Ad

Kom nemt i gang med krypto ved at følge krypto-signaler og diagrammer fra den professionelle handlende Lisa N Edwards. Tilmeld dig i dag for nemme at følge handler for massevis af altcoins hos GSIC.