Ad

Storbritannien er klar til at afsløre et nyt regelsæt for kryptovaluta

Af:
op Mar 28, 2022
Listen
  • Den britiske regering er indstillet på at indføre et ny kryptovaluta regelsæt.
  • Denne lovgivningsmæssige ramme vil især fokusere på stablecoins.
  • Det nye regelsæt vil give større klarhed om reglerne for kryptovaluta.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Storbritannien forventes at indføre et nyt sæt regler til at regulere kryptovaluta sektoren. Reglerne vil fokusere på stablecoins. Stablecoins er kryptovalutaer, der understøttes af andre aktiver, såsom fiat-valuta, råvarer eller andre mønter.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Storbritannien lancerer et nyt regelsæt for kryptovaluta

Copy link to section

Finansministeren i Storbritannien, Rishi Sunak, vil i nærmeste fremtid annoncere en ny reguleringsramme for det britiske kryptovaluta marked. En CNBC-rapport bemærkede, at den lovgivningsmæssige ramme lige nu befinder sig i sin sidste fase.

CNBC henviste til en række kilder med kendskab til sagen, der sagde at lovgivningsrammen kunne være positiv for kryptovalutaerne. Hvis disse regler indføres, så vil dette kunne bidrage til at give større lovgivningsmæssig klarhed, hvilket er noget der har manglet i lang tid. Kilderne bemærkede, at det britiske finansministerium var åbne overfor at forstå mere om kryptovaluta sektoren, og især stablecoins.

CNBC udtalte også, at det britiske finansministerium allerede var i samråd med en række spillere fra kryptovaluta sektoren. Disse spillere inkluderer Gemini, der er en af de populære kryptovaluta handelsplatforme. Gemini har sin egen stablecoin, hvis værdi er knyttet til den amerikanske dollar.

Tether (USDT) er i øjeblikket den største stablecoin med over 80 milliarder dollars i cirkulerende forsyning. Selskabet har dog været under søgelyset med hensyn til om USDT er fuldt opbakket af USD-reserverne. Stablecoins vækker også bekymring grundet deres indvirkning på den finansielle stabilitet på grund af deres voksende popularitet.

Den britiske kryptovaluta sektor er i øjeblikket reguleret af Financial Conduct Authority (FCA). Denne organisation har til opgave at licensere virksomheder, der opererer indenfor kryptovaluta området og ikke mindst beskytte kryptovaluta investorerne.

Europæiske kryptovaluta regler er også på vej

Copy link to section

Den Europæiske Union er også ved at formulere klare regler for kryptovaluta sektoren. EU planlægger at implementere de såkaldte MiCA-regler, der har til formål at regulere virtuelle aktiver. Disse regler vil hjælpe med at afklare, hvordan kryptoaktiver vil blive reguleret i EU. EU-lovgiverne vil også beslutte sig for hvilken myndighed, der vil få til opgave at regulere kryptovaluta markedet.

Der var spekulationer om, at EU ville forbyde proof-of-work kryptovalutaer som Bitcoin. Men i sidste uge stemte lovgiverne imod et sådant forbud. Derfor vil MiCA-reglerne nu fortsætte uden et PoW-forbud.

Kryptovaluta